2014-re megépül Dél-Korea első autómúzeuma


Dél-Korea első nyilvános autómúzeuma Songdo városában, Nyugat-Szöulban áll majd és a tervek szerint Dél-Korea élvonalbeli technológiáit és a versenyképes autóipari növekedését hívatott majd bemutatni. 
A múzeum alapkőletételére már sor is került annak érdekében, hogy az épület és az egyelőre Central Auto Forum néven emlegetett múzeum 2014-re, az Incheon Ázsiai Játékok idejére feltétlenül elkészülhessen.

Yoo Sung-sik ügyvezető elmondta, hogy jó néhány autóipari cég jelezte érdeklődését a múzeum iránt. Ilyen pl. a Hyundai Motor, a GM Korea, Audi, illetve a Volkswagen, csakúgy, mint a Samsung. "Jelenleg tárgyalásokat folytatunk az autógyártókkal itthon és külföldön egyaránt egy hosszútávú együttműködés reményében. A megegyezésre alapozva építjük majd fel a múzeumot" - mondta Yoo. "Ez az igények szerint létesített épület az épületek kivitelezésének új irányát jelentik, hiszen a cégek kezdetektől beleszólhatnak az épület kialakításába. Ez a kezdeményezés sikerességének záloga."

A Samsung vállalat az autómúzeumoktól eltérően nemcsak az autóipari, hanem Dél-Korea más iparágakban elért eredményeit is bemutatná a múzeumban.

Sokak szerint itt az ideje egy ilyen autómúzeumnak, jelezve a koreaiak a nemzetközi autóiparban betöltött fontos szerepét.

"Jelenleg a világ számos meghatározó autómárkájának létezik múzeuma. Ezeket rendszeresen látogatják is a helyiek, illetve rengeteg turistát is vonzanak az ilyen jellegű létesítmények a hét minden napján. Mivel Dél-Korea autóipara jelenleg már az ötödik legnagyobb, illetve az autók ma már nemcsak közlekedési eszközök, hanem életstílust is tükröznek, a múzeum iránti igény egyre nagyobb.



Songdo 15 percre van az Incheon nemzetközi repülőtértől, ezenkívül Korea negyedik legnagyobb kongresszusi központja is itt található egy ötcsillagos szállodával, egy autóalkatrész-gyárral és egy készülőben lévő fejlesztési központtal. Továbbá egyetemek, ENSZ szervezeti egységek, IBM, Samsung és más multinacionális cégek is találhatóak itt. Ez ideális hely arra, hogy megemlékezzenek az ország autóipari történelméről."

Bővebben: koreatimes.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei