Koreában bemutatkozott a vadonatúj i30


A Hyundai Motor október végén bemutatta a koreai közönségnek a vadonatúj i30 modellt, melynek értékesítése a bemutató követően azonnal meg is indult. Az új modell méltó ellenfele kíván lenni a Volkswagen Golfnak és az Opel Astrának is. 

A Hyundai közleménye szerint jövőre 215 ezer új i30 értékesítését tervezik, melyből 25 ezret a hazai piacon kívánnak értékesíteni. A világon gyártott összes új i30 felét Európában szeretnék értékesíteni.


Az új i30 januárban érkezik Európába, míg Amerikában májusban mutatkozik be.

A megújult i30 többek között egy 1,6 literes, 140 lóerős közvetlen befecskendezéses benzinmotorral kerül a kereskedésekbe, melynek átlagfogyasztása mindössze 6,1 liter 100 kilométerenként.


Az új ötajtós változat egy 1,6 literes dízelmotorral is megvásárolható, amely 128 lóerős teljesítményre képes, miközben átlagfogyasztása csupán 5 liter 100 kilométerenként.


Az új i30 továbbfejlesztett biztonsági felszereltségeket kapott, többek között 7 légzsákot, illetve továbbfejlesztett menetstabilizáló elektronikát.

Az új modell a helyi piacon 18,4 millió won (kb. 3,2 millió Ft) és 22 millió won között van, a választott felszereltség és motorok függvényében.


A Hyundai Motor közel 200 milliárd wont fordított a megújult i30 fejlesztésére.





Forrás: koreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei