Amerikában rekordeladások, Indiában csökkenő kereslet

Megérkeztek az első adatok a Hyundai Motor októberi teljesítményével kapcsolatban, amelyek elég vegyes képet mutatnak.
A Hyundai Motor India, az ország legnagyobb autóexportőre, máésodik legnagyobb autógyártó vállalata 7,5 százalékos eladási csökkenést volt kénytelen elkönyvelni októberben. Az összes eladás ebben a hónapban 48.325 darab volt, szembewn a tavaly októberben eladott 52.217 darabbal. 

Arwind Saxena, a Hyundai Motors vezetője szerint az eladások élénkülését tapasztalták az októberi ünnepek alatt, ám az autópiac hangulata még így is elég langyos. A legyártott autók közül 33001 darab került indiai utakra, míg 15324 darab került exportáslásra. 

Az autógyártó október közepén mutatta be legújabb modelljét, az Eont, amelyre hatalmas az érdeklődés, október második felében több, mint 9000 megrendelés érkezett a kisautóra.Várható, hogy a következő hónapokban tovább erősíti a Hyundai eladásait a térségben a kisautó sikere.

Az óceán túloldalán, Amerikában viszont rekordszintű, 23 százalékos eladási növekedést hozott az október hónap, amelyet elsősorban a Sonata, Tucson és Elantra modellek iránti népszerűséggel magyaráznak. 

A vállalat 52402 autót adott el az Egyesült Államok területén, amely 351 darabbal több, mint szeptember hónapban. Tavaly októberben még csak 42656 Híundai kelt el az Államokban. 

Eközben a Santa Fe iránti kereslet 44 százalékkal visszaesett, míg a Tucson iránt 24 százalékkal nőtt az érdeklődés. Az Elantra esetében 37 százalékos a növekedés.

Korábban 8,8 százalékos bővülést reméltek október hónapra, azonban minden várakozásukat felülmúlták a tényleges adatok. 
Hasonló a helyzet Kanadában is, ahol 10242 darab autt értékesítettek október hónapban, amely 12,1 százalékkal haladja meg a tavaly októberi számadatot. Ezzel már összességében 34 hónapja folyamatosan emelkednek az eladások, így az október a kanadai importőr számára a valaha elért legjobb eredményt hozta.
Éves szinten Kanadában 110333 autót értékesítettek 2011. első tíz hónapja során, amely 9,4 százalékos emelkedésnek felel meg.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei