Bemutatták az új Genesis Coupe-t


A Hyundai Motor Company, Korea legnagyobb autógyártója tegnap bemutatta megújult prémium sportkupéját, az új Genesis Coupe-t Dél-Korea legnagyobb autós találkozóján.


Az új Genesis Coupe a 2008 októberében bemutatott hátsókerék meghajtású sportkupéjának ráncfelvarrott változata. Ahogy az új, sportosabb megjelenés is hangsúlyozza, a megújult Genesis Coupe még több vezetési élményt nyújt használójának. Az új sportautót november 12-én mutatták be a Korea Speed Festival alkalmával, a dél-koreai Taebaek versenypályán, kb. 5000 néző előtt.  




A feltűnő hűtőmaszk teljessé teszi az új modell merész és sportos megjelenését. Továbbá a csillogó fényszóró, a LED menetfények, a LED hátsó világítótestek kombinációja még karakteresebbé teszi az új Genesis Coupe megjelenését.



A belső térben felhasznált magas minőségű anyagok, fém díszítések hangsúlyozzák a modell minőségi fejlődését, míg a középkonzolra került műszercsoport azonnali visszajelzést ad a még nagyobb vezetési élmény érdekében.


Az új megjelenéshez erősebb motorok is járnak. Az új Genesis Coupe kétféle erőforrással készül: egy Lambda 3,8 GDi, és egy Theta 2,0 TCI. Különösen a Lambda 3,8 GDi motor a közvetlen befecskendezésnek köszönhetően növeli a teljesítményt és fokozza a gazdaságosságot.  


Az új Genesis Coupe 3,8 GDi 350 lóerős teljesítményre képes, míg a 2 literes TCI 275 lóerős teljesítményét egy nagyobb intercoolerrel, valamint egy nagyteljesítményű turbófeltöltővel éri el. Ezzel 65 lóerővel nagyobb teljesítményre képes, mint az elődmodellben.


Az erősebb motorokhoz immár a Hyundai új, 8 fokozatú automata váltóműve csatlakozik, amellyel finomabb sebességváltás és dinamikusabb vezetési élményt érhet el a felhasználó.


A 3,8 GDi esetén az érzékekre egy különleges hanggenerátorral is hat, amely sportos hangkibocsátásával fokozza a durvább motorhangot.



A Hyundai úgy tervezi, Dél-Koreában jövőre mintegy 4000 darabot értékesítenek majd az új modellből.

Forrás: cisionwire.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei