Ismét lencsevégen az ix45


A koreai autógyár 2001-ben mutatta be a Santa Fe terepjáró első generációját és 10 évvel később már a harmadik generáció bemutatása áll a küszöbön.


A Santa Fe az egyik legnépszerűbb Hyundai modell mind Európában, mind az Egyesült Államokban és amennyiben a Hyundai tartani akarja ezt a helyét, markánsan meg kell újulnia a modellnek a 2013-as modellévre.


A jelenlegi modellt kétféle benzinessel, egy 2,4 literes 174 lóerős és egy 3,5 literes 276 lóerős V6 motorral árulják Amerikában, míg Európában és Dél-Koreában kétféle, 2 literes 150 lóerős, illetve egy 2,2 literes 197 lóerős erőforrással árulják.

Az új modell esetében a négyhengeres egységek valószínűleg nagyobb teljesítményűek lesznek, így a turbófeltöltéses és közvetlen becskendezéses (T-GDi) 2 literes benzinmotor 274 lóerős lesz, míg a már bemutatott CRDi Euro 6-R 2,0 dízelmotor 150 lóerős lesz.  


A carscoop.blogspot.com egyik olvasója Törökországban is lencsevégre kapott egy ix45 tesztpéldányt.


A fotók egy Isztanbul melletti úton készültek a teljesen letakart autóról. Nagy valószínűséggel az autót a közeli Hyundai Assan üzemében tesztelik, ahol a törökországi Hyundai modellek sorozatgyártása is folyik.   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei