A Hyundai elhalasztja dízelmotorgyártó üzemének építését Indiában


Az Indiában tapasztalható keresletcsökkenés miatt a Hyundai Motor Company indiai leányvállalata elhalasztja a tervezett 10 millió dolláros értékű dízelmotorgyártó üzemének beruházását.

A tervezett motorgyártó üzem éves szinten mintegy 150 ezer erőforrás előállítására lenne alkalmas. A hyundai szóvivője szerint: „Tekintettel arra, hogy jelenleg a piac nem igazán élénk, ezért dízelmotorgyártó üzemünk jelenleg a tervek szintjén marad. Miután eddig már kb. 2 milliárd dollárt fektetett be a Hyundai Indiában, csak előre haladhatunk, hogy ezzel is versenyben maradhassunk.”
 
Október hónapban a Hyundai eladásai 4,95 százalékkal estek vissza Indiában. A 2010-es év októberéhez viszonyítva, amikor 34.720 autót értékesítettek, ebben az évben október hónapban csupán 33.001 autót adtak el. MR. Han Woo Park, a Hyundai India igazgatója még tavaly jelentette be, hogy új motorgyártó üzemet kívánnak létesíteni.

Mr. Park kijelentette: „A dízelmotorgyártó üzem megvalósíthatósági tanulmányát elkészítettük, néhány hónapon belül kijelöljük a megvalósítás helyét. Az üzem éves kibocsátását 150 ezer darabra tervezzük.”

Forrás: rushlane.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei