Veloster Turbo Detroitban

A Hyundai Motor America nemrég bejelentette, hogy nemsokára megkezdik a Hyundai Veloster Turbo forgalmazását. 

Habár már rengeteg kémfelvétel látott napvilágot és bemutatták a vadonatúj 1,6 T-GDi erőforrást, a Hyundai a bemutatóval megvárja a 2012. január elején megrendezésre kerülő Detroit--i Autószalont. 

A legnagyobb külső eltérés a Veloster erősebb változatán az újratervezett frontrész a mélyebbre húzott légbeömlőkkel, első légterelőkkel, amelyek megerősítik a sportos karaktert, illetve hátul a hatalmas kipufogók. A megváltozott első kialakításról a Top Gear orosz kiadásának honlapjára került fel egy, feltételezhetően grafika, amely hűen követi az eddigi kémfelvételek alapján gyanítható változtatásokat. 

Az eddig leginkább kritizált része a Velosternek a motor volt, amely nem az elvárásoknak megfelelően erős. Ám a turbófeltöltésnek köszönhetően ez gyökeresen megváltozhat, hiszen a motor teljesítménye 204 lóerő, amely 64 lóerővel több, mint az alapváltozat motorereje. A Hyundai reményei szerint az új motorral 8 másodperc alatt teljesíthető a 0-100 km/h sprint, a végsebesség pedig várhatóan meghaladja a 200 km/h-t. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei