Új hosszított Equus kínai premierje


Az átlagos 3,5 százalékos piaci növekedéssel szemben a luxusautók közel 40 százalékos piaci növekedést könyvelhettek el a kínai autópiacon. Ezek között elsősorban az európai márkák dominálnak.

Ebben a szegmensben mutatta be a Hyundai új luxusautóját, az Equus-t, amellyel új piaci stratégiát indított el annak érdekében, hogy növelje részesedését a szegmensben. A japán természeti katasztrófák miatt a japán vállalatok eladásai világszinten visszaestek. Ezt kihasználva a Hyundai az Equus kínai premierjén bemutatta kínálatát, új modelljeit, illetve ügyfélszolgálati stratégiáját is.

A nyújtott tengelytávú Hyundai zászlóshajó október közepén mutatkozott be Kínában. A sajtótájékoztatón Mr. Kim elmondta, hogy ezennel a Hyundai behatol a német gyártók által uralt luxusautó piacra és az Equus modellel a Hyundai a Mercedes S osztállyal, a BMW 7, illetve Audi A8 típusokkal száll versenybe.   

A Hyundai ezen felül merész lépésre szánta el magát. Az Európában már bevezetett öt éves, kilométer korlátozás nélküli garanciát vállalnak az új Equus hosszított modellre azért, hogy még versenyképesebbé tegyék a vásárlók számára.  Ezenkívül a Hyundai egyéb vásárlásösztönzőket is bevet, így pl. garantált 80 százalékos értéken veszik vissza az autót egy éves használat után. Amennyiben az ügyfél összetöri Equus-át és a javítás értéke az autó értékének 30 százalékánál magasabb hányadot tesz ki, a Hyundai díjmentesen kicseréli az autót egy másikra.

Habár a német márkák az Equus elsőszámú célterülete, ezenkívül a japán márkákat is megszorongathatja. Mr. Kim szerint már 500 darabot eladtak a bemutatót követően, Lexusból ugyanezen időszak alatt 650 kelt el, így Mr. Kim azt reméli, az Equus együttes eladásai meghaladhatják az 1000 darabot is. Az elemzők szerint a német márkák dominanciája miatt a Hyundai ajánlata elsősorban a japán riválisoknál okozhat keresletcsökkenést.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei