A Hyundai autótrend laboratóriumot indított


A Hyundai Motor legújabb kezdeményezéseként különleges laboratóriumot nyitott azért, hogy innovációs ötletek által fejlesztett jövőbeli autóival vezesse a trendeket a gyorsan változó globális autóiparban.  

A Project Ioniq Lab névre keresztelt laboratórium a koreai Pangyo Techno Valleyben található, ahol számos kezdő technológiai vállalat működik. A jelenlegi igényekhez igazodó fejlesztéseket végző, korábban létrehozott kutató-fejlesztő központok, mint pl. a Namyang központtal ellentétben az új laboratóriumban a mobilitás jövőbeli trendjeit vizsgálják és olyan hosszú távú jövőképet alakítanak ki, amelyek segíthetik az autógyártó jövőbeli tevékenységét.  

A Hyundai Motor Project Ioniq Lab ötletbörzéje által az autonóm autókhoz, környezetbarát járművekhez és összekapcsolt okosautókhoz kapcsolódó elképzelések hamarabb megvalósulhatnak, mint egy hagyományos fejlesztőközpontban.   

„Nagy örömmel jelentjük be a Project Ioniq Lab megnyitását, amely azon erőfeszítéseinket igyekszik kiterjeszteni, hogy megérthessük a jövőbeli mobilitást és befolyásoljuk a mobilitás szabadságának koncepcióját” – mondta Wonhong Cho, a Hyundai Motor alelnöke. „A Hyundai Motor a jövőben elméleti és gyakorlati elképzeléseket, innovációkat felhasználva fejleszti vásárlóinak életstílusához igazított jövőbeli mobilitási megoldásait.”


A laboratóriumban nyílt innovációk találhatóak, amelyek segítségével a vállalatok belső fejlesztései mellett külső ötleteket is igénybe vehetnek azért, hogy ezzel is szélesítsék a cégek ötletbörzéjét és fejlesszék saját technológiáikat. A laboratórium egyetemekkel, más kutatási laborokkal és információ-technológiai vállalatokkal is társulni fog, amelyekkel a Szilikon-völgyhöz hasonlóan megosztja majd tudását.   

A tíz kutatót foglalkoztató labort a szöuli Nemzeti Egyetem Szépművészeti Főiskolájának dékánja, Soon-jong Lee működteti és a labor projekttervezéséért is felel, miközben másik tíz, különböző területről, így a futurológia, szociológia, mérnök és művészeti specialista tanácsadóként irányítja a kutatást.


A labor megnyitásakor az autógyártó máris nyilvánosságra hozta a csapat első eredményeit arról a 12 megatrendről, amelyek az autógyártást 2020 és 2030 között meghatározzák. A kutatások szerint a világ hamarosan egy hatalmas összekapcsolt társadalommá fejlődik, ahol az információáramlás és megosztás rendkívül gyorssá válik és nemcsak gépek, de emberek és tárgyak között is. „Az internet, a felhőalapú megosztás és a nagy adathalmazok kezelése hiperkapcsolt társadalomhoz vezet és a járművek lehetnek az alapvető közvetítők az emberek, gépek és a kapcsolódó infrastruktúra között” – áll a jelentésben.

A labor ezzel együtt öregedő társadalmat vizionál, ahol a 65 év feletti lakosság aránya eléri a világ lakosainak 20 százalékát. „Az idősek számára a mobilitás új eszközeit, a robotokat és viselhető segédeszközöket mutatnak majd be” – mondja a Hyundai közleményében, amely arra is kitér, hogy az autómegosztó szolgáltatások, így pl. az UBER növekedni fog, miközben a mesterséges intelligencia a mainál lényegesen nagyobb szerephez jut majd a közlekedésben.  

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei