Sordo jövőre is a Hyundai Motorsportnál marad


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy meghosszabbította szerződését a spanyol Dani Sordoval, aki 2018 végéig biztosan a koreai csapat színeiben áll majd rajthoz.  

Sordonak az elmúlt években jelentős szerepe volt abban, hogy a Hyundai Motorsport fel tudta építeni magát a FIA Rali-világbajnokságban. Marc Marti navigátorával közösen Sordo segítségével a csapat a 2014-es bemutatkozását követően képes volt megmutatni fejlődését.


A spanyol csapat hozzájárult a két évvel ezelőtti kettős dobogós helyezéshez a 2014-es Német-ralin, 2015-ben pedig a Spanyol-ralin is dobogóra állhattak. A páros idén szinte kivétel nélkül a leggyorsabbak között van, első dobogós helyüket pedig az idei Német-ralin szerezhették meg, ahol második helyen végeztek. .  


„Nagyon örülünk annak, hogy kapcsolatban maradhatunk Sordoval, ahogyan tovább építhetjük a WRC-ben magunkat. Amióta 2014-ben beléptünk a világbajnokságba, Dani a csapatunk nélkülözhetetlen tagjává vált. Motivált és következetes, segítségével a ralikon és azokon kívül is fejleszteni tudjuk tudásunkat. Sok közös boldog emlékünk van, köztük a legutóbbi Német-rali is ilyen. Most pedig várjuk, hogy még több pozitív élménnyel gazdagodjunk a jövőben.”   


„A Hyundai Motorsport szinte a családommá vált, így nagyon örülök annak, hogy további két évre meghosszabbították szerződésemet” – mondja Sordo. „Volt szerencsém látni és segíteni, ahogyan a fiatal csapat csupán néhány év alatt valódi versenytárssá nő fel és nagyon izgatott vagyok, vajon mit tudunk még elérni a jövőben az új szabályokkal. Célom az, hogy állandóan a győzelemért és dobogós helyezésekért tudjak küzdeni és tudom azt is, hogy ez egy reális célkitűzés ezzel a csapattal. A 2016-os idény eddig a legsikeresebb évünk, de azt is tudom, hogy még sok minden vár ránk ebben a szezonban és azon túl is.”   

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei