Az évtized végéig nem lesz Hyundai pick-up


Az előzetes hírek és remények szerint a Hyundai már dolgozik az elsősorban az amerikai piacon népszerű platós kisteherautóján, amely viszont csak 2020. után érkezhet meg.

Már több mint egy év is eltelt azóta, hogy a Hyundai vezetőinek nyilatkozatai azt sugalmazták, hogy hamarosan bejelentik a Santa Cruz tanulmányautó szériaváltozatát, ám a legújabb hírek szerint ez a modell csak 2020. körül mutatkozhat be.

2015. januárjában maga Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója mondta el egy interjújában, hogy a pickup projektet jóváhagyták és csupán a megfelelő pillanatra várnak, hogy bejelentsék a hírt. „Hogyan lehetne a legegyszerűbben bejelenteni? Inkább a bejelentés időzítésére várunk még, mint a jóváhagyásra. Egyelőre hivatalos bejelentés nincs. Nem azon drukkolunk, hogy jóváhagyják-e, hanem azt próbáljuk kitalálni, mi lenne a megfelelő időpont a bejelentésre” – mondta akkor.   


Ennek ellenére az ausztrál CarAdvice magazin legfrissebb számában Scott Grant, a HMCA egyik vezetője azt nyilatkozta, a koreai vezetés álláspontja a platós kisteherautók kérdésben azóta megváltozott. Más szóval a projektet ugyan nem törölték, csak elhalasztották.  

„Ha jól értettük, már előrehaladott állapotban van a projekt, de 2020. előtt nem lesz belőle semmi. Az autó szerepel a tervek között, komolyan is veszik, de mégsem adták ki a gyártási engedélyt. Nem tudom megerősíteni, hogy micsoda és mikor lesz, de ez egy kicsit eltérő üzenet. Nem mostanában lesz ebből valami, de legalább előremozdították a folyamatot” – mondja Grant.  


A koreai vezetés döntése piaci szempontból talán kissé furának tűnik, nekik azonban más szempontokat is figyelembe kell venniük. Ezek között szerepel a termelési kapacitás problematikája. Egy ilyen jellegű jármű globális szintű gyártásához egy teljesen új összeszerelő üzemre lenne szükség, amely a belső pletykák szerint Thaiföldön épülhetne meg, ami viszont több éves előkészítést igényelne.  

Így aztán a Toyota Hilux és Ford Ranger egy ideig még koreai konkurencia nélkül marad, ám ez nem jelenti azt, hogy a koreaiak nem érdeklődnek a piaci rés iránt, ahol nem most, de hamarosan megjelennek majd.  

Forrás: carscoops.comwheelsmag.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei