Különleges szériával búcsúzik a Hyundai Veloster


A Hyundai németországi importőre végleg befejezi a Veloster németországi forgalmazását, az autót pedig egy limitált felszereltségű Veloster Turbo modellel búcsúztatja el.

A Hyundai Motor Deutchland a Veloster Turbo forgalmazásának befejezéséhez kapcsolódóan egy 150 darabos limitált szériát dobott piacra az autóból. A „Matt Finish” névre keresztelt autók kizárólag kétféle karosszériafényezéssel, matt szürke, azaz Young Gun és matt kék, vagyis Blue Sprinter nevű árnyalatban elérhetőek, amelyekből 75-75 darab áll rendelkezésre.


A kizárólag hatfokozatú manuális váltókkal felszerelt Veloster Turbo Matt Finish modellek felszereltsége igen gazdag, hiszen többek között megtalálható benne a navigációs rendszer, 18 colos alufelni-készlet, nyolc hangszórós, mélynyomóval ellátott hangrendszer, kulcsnélküli rendszer is. A meghajtásról egy 186 lóerős 1,6 literes T-GDI motor gondoskodik, amelynek maximális forgatónyomatéka 265 Nm. Ez az a motor, amellyel a német importőr csapata több alkalommal is teljesíteni tudta a Nürburgring 24 órás tartóssági versenyét és 10 perc alatt képes volt megtenni a 20,8 kilométeres versenykört.  


A Hyundai 2011. nyarán bemutatott, különlegesen kialakított 2+1 ajtós sportkupéja igazi egyéniség volt kategóriájába. Az időközben többször is frissített Veloster azonban nem tudott igazán nagy sláger lenni a Hyundai kínálatában, tavaly ugyanis mindössze 143 autó talált gazdára Németországban.

Forrás: welt.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei