Rekordot döntött a Hyundai Creta Indiában


A Hyundai Creta indiai változata továbbra is hatalmas siker, júliusban minden eddiginél több, 13 ezer példány talált gazdára

A Hyundai Cretából júniushoz képest 50 százalékkal több, vagyis 13 ezer darabnál is többet vásároltak Indiában, az összesen 13 429 autóból 7 981 került a hazai utakra, míg 5 448 példányt exportált a Hyundai helyi vállalata. Ez az eredmény különösen a vetélytársak értékesítési adatival összevetve szembetűnő. A Creta közvetlen riválisaként néhány hónapja mutatták be a Maruti Vitara rövidített Brezza változatát, amelyből júliusban 10 ezer darab kelt el

A Hyundai nyolc hónap alatt 80 ezer Creta modellt adott el Indiában, ami abszolút rekordnak számít a helyi autógyártók között. A vállalat mostanra már több, mint százezer Creta kisterepjárót értékesített azóta, amióta a modell 2015. júniusában megjelent a piacon. időközben megindult az autó exportja is, így a Creta ma már kapható a Közel-Keleten, Afrika néhány országában és Latin-Amerikában is. 


A Creta iránti hatalmas érdeklődés miatt előbb megemelték a gyártási mennyiséget, de a modell népszerűségének az sem ártott, amikor a Hyundai áremelést hajtott végre legnépszerűbb modelljén. Ennek is köszönhetően az autó egyes változatainak várólistája még ma is meghaladja a félévet.

A népszerűség hátterében több tényező húzódik meg. Az agresszív formájú kisterepjáró vonzóvá tette azt azok számára is, akik addig nem ilyen modell vásárlásán gondolkodtak, de a projektoros fényszórók, a LED nappali menetfény, a hat légzsák és számos más biztonsági és kényelmi felszereléssel teletömött változatok is nagyban hozzájárultak a Creta piaci sikereihez.

A Cretát ráadásul széles motorválaszték jellemzi, így az 128 lóerős 1,6-os benzines, illetve az 1,4-es 90 lovas és 1,6-os 121 lovas dízelmotorból álló kínálatban mindenki megtalálhatja a hozzá illő verziót. Alapesetben hatfokozatú manuális váltó jár az autóhoz, de az 1,6-os benzines és dízelhez kérésre hatfokozatú automata is kérhető. 

Forrás:  drivespark.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei