Új benzinmotort kap a Hyundai Elantra Indiában


A Hyundai Elantra ősszel Indiába érkező változata egy vadonatúj benzinmotort kap majd, miközben megtartja a mostani generáció dízelmotorját is.

A Hyundai jövő hónapban tervezi bemutatni a vadonatúj Elantra generációt Indiában, amelynek külső megjelenése szinte teljes mértékben azonos lesz a világ más tájain már bevezetett modellével. A külsőt az Audikhoz hasonló, jellegzetesen kialakított hatszögletű hűtőmaszk, valamint az egyedi fényszórók, az oldalsó karaktervonalak és hátsó kialakítás határozza meg.


Belül folytatódik a Hyundai által megkezdett prémium kialakítás, ahol minőségi anyagok, modern multimédiás rendszer, valamint előremutató vezetéssegítő rendszerek is helyet kaptak.


Az indiai gyártású Elantra az eddigi 1,8-as benzinmotor helyett egy vadonatúj 2,0 literes, Atkinson ciklusú benzinmotorral lép piacra. A gyártó szerint a 151 lóerős benzinmotor nagyobb ugyan az eddiginél, az Atkinson ciklusnak köszönhetően azonban gazdaságosabb lesz elődjénél. Később az is elképzelhető, hogy Indiában is megjelenik az Elantr Sport változat, amelynek motorterében 1,6-os turbómotor dolgozhat.


Az ú benzinmotor mellett a következő Elantrában a mostani 1,6-os, 128 lóerős dízelmotor egy továbbfejlesztett változata is kapható lesz, amelynek teljesítményét 138 lóerőre emelik majd, miközben finomabb járásúvá és rugalmasabbá is tették a mérnökök. Mindkét változathoz alapáron hatfokozatú manuális váltó jár, míg emellett elérhető lesz egy szintén hatfokozatú automata is. 


Indiában az új Hyundai Elantra ellenfele a Skoda Octavia, a Toyota Corolla Altis, a Volkswagen Jetta és a Chevrolet Cruze lesznek. A hyundai várhatóan 1,5 és 1,9 millió rúpia (kb. 6,2 és 7,9 mFt) közötti áron fogja piacra dobni az új Elantrát ősszel.

Forrás: zigwheels.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei