A Hyundai gyártja a legtöbb autót hazájában


Versenytársai közül a Hyundai csoport gyártja a legtöbb autót saját hazájában, a vállalat globális termelésének csaknem 45 százaléka Dél-Koreában készül.

A Koreai Autógyártók Szövetségének adatai szerint a Hyundai csoporton belül működő Hyundai Motor és a Kia Motors 44,8 százalékos hazai előállítási aránya az öt legnagyobb autógyártó között a legmagasabb.

Az összesítésben a Toyota Motor szerepel a második helyen, amely teljes termelésének 39,2 százalékát gyártja Japánban. Harmadik helyre került 27,3 százalékkal a Volkswagen csoport, majd a General Motors 22,1 százalékkal és a Renault-Nissan csoport  19,0 százalékkal követi a sort.

A Hyundai csoport jelentősen bővítette globális termelését az elmúlt évtizedben, amelynek során gyárat hoztak létre az Egyesült Államokban, Kínában és Európában azért, hogy a sztrájkok miatti termeléskiesésből és az importvámok negatív hatásaiból eredő tényezőket kiküszöböljék. 


„Ha Korea két legnagyobb autógyártójának szakszervezeti dolgozóinak sztrájkja termelési kiesést okoz, a vállalatoknak nem marad más lehetősége, mint hogy több autót gyártson külföldön” – mondja egy iparági képviselő. „Mivel az autóiparban rengeteg munkás dolgozik és jelentős mértékben hozzájárul a nemzeti gazdasághoz, a kormányzatnak mérlegelnie kell olyan intézkedések meghozatalát, amely a hazai gyártás egy bizonyos szintjét fenntartja.” 

A Hyundai csoportnak szinte minden évben szakszervezeti sztrájkokkal kell szembenéznie, amióta a szakaszervezet 1987-ben megalakult. Az azóta eltelt csaknem harminc év alatt mindössze négy évben (1994, 2009, 2010 és 2011) nem volt munkabeszüntetés a Hyundai koreai üzemeiben.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei