Moszkvában hivatalosan is bemutatkozott a Hyundai Creta


A Hyundai helyi képviselete a 2016-os Moszkvai Autószalonon mutatta be első alkalommal a Creta helyi piacra szánt változatát, amelynek gyártása a vállalat szentpétervári gyárában már meg is kezdődött.

A koreai vállalat kizárólagos helyi képviselőjeként a Hyundai Motor CIS az idei Moszkvai Autószalonon bemutatta a vállalat régen várt újdonságát, a Creta kisterepjárót. Oroszország a Hyundai Motor öt legnagyobb piacai között van, ezért a Moszkvai Autókiállítás a vállalat számára kulcsfontosságú esemény, hiszen a Creta érkezésével jelentősen bővülhet a Hyundai vásárlók köre az egyre népszerűbb kisterepjárók szegmensében, ezen keresztül pedig a vállalat megerősítheti vezető piaci pozícióját Oroszországban.     


A Solaris után a Creta immár a második olyan Hyundai modell, amelyet a vállalat Szentpéterváron található összeszerelő üzemében készítenek. A hosszú tesztelési időszakot és a közel 100 millió dolláros termelési fejlesztést követően idén márciusban kezdték meg a modell próbagyártását, amelyet követően augusztustól már szériában készülnek a Creta különböző változatai.


A Hyundai standjának középpontjában ezért természetesen az új Creta kisterepjáró állt, amelynek kilenc példányát több változatban és színben is kiállítottak. Az orosz vásárlók kétféle motor és háromféle felszereltségi szint közül választhatnak. A Creta alapváltozatát egy 1,6 literes 123 lóerős benzinmotor mozgatja, míg a csúcsmodellben egy kétliteres, 150 lóerős egység dolgozik. Mindkét motorhoz hatfokozatú kézi váltó jár, felárért pedig hatfokozatú automata is rendelhető.    


A Start alapfelszereltség része a 16 colos acélkerék teljes értékű pótkerékkel, kormányról vezérelhető USB csatlakozós rádió, dupla légzsák, blokkolásgátló rendszer, menetstabilizáló rendszer, visszagurulás-gátló, lejtmenet-vezérlő, állítható magasságú kormánykerék és vezetőülés, Bluetooth kihangosító, négy elektromos ablak és színre fújt külső kilincsek. Ezzel a felszereltséggel az 1,6-os benzines indulóára 749 900 rubel, vagyis kb. 3,2 millió Ft.


„Szándékosan minden a Creta modellünkről szól ezen a kiállításon, hogy ezzel is jelezzük, mennyire fontos ez az autó a Hyundai vállalat és az orosz piac számára” – mondta Alex Kalitsov, a Hyundai Motor CIS ügyvezetője. „Az értékesítés első három hete alatt az orosz Hyundai kereskedőkhöz összesen több mint 3 ezer Creta megrendelés érkezett.”  


Forrás: auto-dealer.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei