Új Hyundai sporttanulmány Párizsban


A Hyundai az októberi Párizsi Autószalonon mutatja be a vállalat N sportdivíziójának legújabb tanulmányautóját, amelyet a német BASF vállalattal közösen alkotott meg.

A Hyundai Motor a német BASF vegyipari vállalattal közösen elkészítette a korai cég nemrég bejelentett N sportrészlegének legújabb tanulmányautóját, amely az idei Párizsi Autószalonon tartja világpremierjét. Iparági információk szerint a kompakt sportkocsi koncepció méretében az Elantra és az i40 között helyezkedik el, formaterve pedig fokozottan áramvonalas.    

A nagyteljesítményű tanulmány elkészítésekor olyan élvonalbeli anyagokat használtak fel, amelyeket a Hyundai a BASF vállalattal közösen fejlesztett ki. A német vállalat anyagfejlesztései során arra koncentrált, hogy aerodinamikus formát biztosítson az új tanulmánynak, növelje az erőforrás teljesítményét és egyúttal könnyebbé tegye annak karosszériáját.   


A két vállalat hat évvel ezelőtt fogott először össze azért, hogy közösen tanulmányautókat készítsen, amelynek eredményeként első ilyen járművük 2010-ben, a Genfi Autószalonon mutatkozott be. A Hyundai Sonata méretű i-flow a BASF folyékony fémbevonat karosszériáját viselte, amely a fényerősség és a látószög kontrasztját maximalizálta. A két cég összesen mintegy ötmillió eurót fektetett be eddig olyan új anyagok kidolgozásába, amelyeket az autó belső és külső elemeiként hasznosítanak.  

A BASF 2015-ben elért 73 milliárd dolláros bevételének 14 százalékát autóipari tevékenységéből szerezte, amellyel a legnagyobb ilyen jellegű, autóipari bevonatokat és poliuretán autóalkatrészeket előállító beszállító. A BASF többek között a Mercedes-Benz AMG és a BMW M részlegének is szállít alkatrészeket és részegységeket, de ezenkívül egyedülálló a színes autóipari burkolatok területén is, amelyekkel minden évben az aktuális trendeket állítják fel.   


A Hyundai Motor tavaly jelentette be, hogy 2017-től megkezdik a nagyteljesítményű N sportrészleg járműveinek értékesítését azért, hogy növeljék a márka értékét. A vállalat szerződtette Albert Biermannt, a BMW M sportrészlegének korábbi vezető mérnökét, akinek irányításával tavaly áprilisban kezdődött meg az N sportmárka autóinak fejlesztése.   

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei