Plug-in hibridként is jön az új Hyundai i30


Az ősszel bemutatkozó vadonatúj Hyundai i30 nemcsak hagyományos hajtásláncokkal lesz elérhető, hanem megkapja az Ioniq frissen kifejlesztett hibridrendszerét is.

A Hyundai az évtized végére a Toyota mögött a második legnagyobb környezetbarát autógyártóvá kíván fejlődni,amelyhez a vállalat már korábban bejelentette, hogy 26 új, részben vagy egészében elektromos hajtáslánccal ellátott modellt vezetnek be 2020-ig. A fejlődés alapköve az idén Európában is bevezetésre kerülő Ioniq, amely azonban csak a kezdet a Hyundai környezetbarát termékinváziójában.


Korábban már a gyártó angol képviseletének egyik vezetője jegyezte meg, hogy az Ioniq korszerű hibrid hajtásláncát más modellek is megkaphatják. Méretben leginkább az új, harmadik generációs i30 lenne az a típus, amelyre legkönnyebben illeszkedhetne az Ioniq elektromos hajtáslánca és ennek megvalósulására egyre nagyobb az esély.


Az angol Auto Express újság beszámolója szerint a következő generációs kompakt i30-ban az Ioniq egy átalakított elektromos hajtáslánca is helyet kap majd. Az egyelőre nem világos, hogy ez alatt konkrétan mit kell érteni, hiszen az Ioniq hagyományos hibrid, konnektoros hibrid és tisztán elektromos változatban készül. (A Kia Motors hazai képviseletének vezetője nemrég bejelentette, hogy a cee’d modellnek is lesz elektromos változata)


Bárhogyan is lesz, a Hyundai várhatóan nem kívánja veszélyeztetni az Ioniq sikeres piacra vezetését az i30 hibridváltozatával, így az ősszel bemutatkozó új i30 első körben mindenképpen hagyományos hajtásláncokat kap majd, később azonban – várhatóan 2018 környékén – megjelenhet a piacon a hibrid, illetve a plug-in hibrid változat is, amely utóbbihoz kapcsolódó nagyobb helyigényű akkumulátor miatt várhatóan a kombi kivitelből készül majd.


Az októberi Párizsi Autószalonon debütáló új Hyundai i30 megújuló hatszögletű hűtőmaszkját magában foglaló formavilágában illeszkedik a nemrég bemutatott i20-Tucson visszafogottabb vonalvezetési irányzathoz, technológiájában pedig felzárkózik a kategória élvonalához, így az új modell megkapja mindazt a felszerelést, amelyet a legújabban bevezetett Hyundai modelleken láthattunk. Ezek között megtalálható a gyalogosfelismerővel ellátott automata vészfékrendszer, keresztirányú forgalmat figyelő rendszer, körkörös parkolókamera-rendszer, holttérfigyelő rendszer, valamint a vezeték nélküli telefontöltő is.  

Forrás: insideevs.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei