Támogatást ad a Hyundai az öreg dízelautókért Koreában


A Hyundai csoport akár 1,2 millió won, azaz ezer dollár értékben támogatja azokat az újautó-vásárlókat, akik idősebb dízelautóikat modern, környezetbarát modellre cserélik.

A Hyundai dízelautók cseréjét elősegítő támogatási programjának keretében a vállalat azon dízelautók tulajdonosainak autóvásárlását támogatja, amelyek a beszámításkor már több mint tíz évesek. Ezek a régi dízelmotoros járművek felelősek az ország finompor szennyezéséért, ezért a kormányzat határozata szerint az új autókra kivetett adókat akár 70 százalékkal is csökkentik azon felhasználók esetében, akik újra cserélik régi, környezetszennyező autóikat.  


„A kormány dízelmotoros autók számát csökkentő kampányával összhangban úgy határoztunk, hogy további támogatást nyújtunk azért, hogy ezzel ösztönözzük ezen autósokat a váltásra” – mondta a Hyundai Motor Group szóvivője. „Ez a legjobb lehetőség számukra, hogy olcsóbban válogathassanak szélesebb modellválasztékunkból.”


A Hyundai csoport persze elsősorban vadonatúj környezetbarát modellkínálatát ajánlja a dízelautók tulajdonosainak, a Hyundai Ioniq és más hibridmodell választása esetén 1,2 millió dollár, azaz ezer dolláros támogatást kaphatnak. Azon vásárlók, akik hagyományos benzines vagy dízelmotoros autót vásárolnak, a támogatás mértéke 300 és 700 ezer won közötti összeg lehet.  

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei