A Hyundai is készül a Tesla koreai fogadására


A Hyundai Motor a Tesla első koreai szalonja mellett egy olyan bemutatótermet kíván a jövőben megnyitni, ahol a vásárlók megismerkedhetnek az Ioniq elektromos változataival.

A Tesla már a múlt év végén létrehozta saját koreai leányvállalatát azzal a céllal, hogy amint arra a koreai hatóságok engedélyt adnak, megkezdhesse a vállalat elektromos luxusautóinak forgalmazását. A Tesla Motors Korea a tervek szerint a Szöultól nem messze felépülő Hanam bevásárlóközpontban nyitja meg első bemutatótermét, ahol a koreaiak végre megvásárolhatják az amerikai vállalat híres elektromos termékeit.

A legfrissebb hírek szerint a Hyundai ugyanebben a bevásárlóközpontban fogja megnyitni vadonatúj márkaképviseletét, amely az év elejétől kapható Ioniq modellt kívánja tevékenységének középpontjába helyezni. Az Ioniq ugyanis a Hyundai első teljesen elektromos meghajtású modellje, amely teljesen önálló padlólemezt kapott. Az ötajtós kompakt egyetlen feltöltéssel legalább 191 kilométeres hatótávra képes, amely az uniós szabvány szerint eléri a 280 kilométert.


Az Ioniq bemutatása mellett a vállalat egy külön bemutatótermet hoz létre a tavaly bevezetett Genesis luxusmárkájának is, ahol az érdeklődők exkluzív környezetben ismerhetik meg a jelenleg két – a G80 és G90 – modellből álló prémiummárka kínálatát. A környezetbarát járműveket és a luxusmodelleket bemutató szalonokkal a Hyundai egyértelműen a november környékén nyitó Tesla vevőkörét célozza meg.   

Ez lesz a Hyundai első olyan bemutatóterme, amelynek tevékenysége kifejezetten egyetlen modell köré épül, ahogyan itt lesz először különálló bemutatóterme a Genesis modelleknek is.


A Hyundai és a Tesla mellett több autóipari vállalat, köztük a német BMW is bemutatótermet kíván felállítani ebben a bevásárlóközpontban, ahol a német prémiummárka hat legfontosabb modelljét, többek között a plug-in hibrid i8 modellt és a MINI kínálatát is bemutatják majd. 

A dél-koreai Shinsegae kereskedelmi vállalat által létrehozott Hanam bevásárlóközpont az iparági szakértők szerint azért vonzza ennyire az autógyártókat, mert a hatalmas méretű pláza igen közel fekszik a fővároshoz, amely így vonzóvá válik a vásárlók számára.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei