Új hidrogénkút a Hyundai európai központjánál


Hamarosan a Hyundai Motor Europe offenbachi központja is otthont ad majd egy hidrogén töltőállomásnak, amelyet idén nyártól az Air Liquide vállalat működtet majd.   

Az Air Liquide és a Clean Energy Partnership által közösen alapított vadonatúj töltőállomás lehetővé teszi a környéken élő, vagy azon átutazó üzemanyagcellás autók vezetőinek, hogy az Air Liquide által kifejlesztett nagynyomású technológia révén 3-5 perc alatt hidrogénnel újratöltsék járműveik üzemanyagtartályát.   

„Az Air Liquide új, központunk mellett elhelyezkedő nyilvános hidrogén töltőállomásával a Hyundai Motor ismételten hozzájárulhat a hidrogénnel működő mobilitás fejlesztéséért” – mondta Thoma A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Németországban mi vagyunk az első olyan autógyártó, amelynek helyben van nyilvános hidrogén töltőállomása, amivel még elérhetőbbé tesszük a zéró emissziós üzemanyagcellás mindenki számára.”   


Az Air Liquide hidrogén töltőállomása az üzemanyagcellás járművek nyomásálló tartályát 700 bar nyomással tölti fel, amely a legújabb technológia színvonalával csökkenti a feltöltés időtartamát. Az új technológia lehetővé teszi, hogy az üzemanyagtank teljes kapacitását kihasználják, amellyel az üzemanyagcellás járművek hatótávja akár duplájára is növelhető. Az új állomás kapacitás 200 kg naponta, amellyel átlagosan naponta 30 autót képes ellátni hidrogénnel.

A 2002-ben megalakult Clean Energy Partnership célja, hogy a hidrogén legyen a környezetbarát üzemanyagok alapja és ezen keresztül segítse az Európai Uniót, hogy 2050-re a káros üvegházhatást kiváltó gázok szintjét 80 százalékkal csökkentse. Az a 20 vállalat, amely aktívan érintett az üzemanyagcellás autók gyártásában, az infrastruktúrában, vagy a tömegközlekedésben, összefogott a hidrogén mobilitás és infrastruktúra előmozdításáért. Az új töltőállomással a Hyundai Motor és az Air Liquide ezt a projektet nemcsak azzal segíti, hogy elérhetővé teszi üzemanyagcellás járműveit, de biztosítja ezen autók működéséhez szükséges infrastruktúra létrehozását is.      


„Sok nagyváros a károsanyag-kibocsátás növekedésével néz szembe” – mondja Horst Schneider, Offenbach polgármestere. „Offenbach nagyon örül annak, hogy a Hyundai Motor támogatja a káros anyagok elleni probléma megoldását és területén helyet biztosít az Air Liquide környezetbarát kezdeményezésének. Az új hidrogénkút nemcsak a Hyundai Motor innováció iránti elkötelezettségét mutatja be, de erősíti Offenbach jövőbeli helyzetét is.”

Németországban jelenleg mintegy húsz hidrogén töltőállomás működik, de ennél jóval többet terveznek: a német kormányzat 2023-ig 400 töltőállomást tervez és ezek megvalósítását pénzügyileg is támogatja. Az olyan fontos német nagyvárosokban, mint Berlin, Hamburg, München, Düsseldorf és Stuttgart máris rendelkeznek hidrogén töltőállomásokkal.  

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei