Mobil töltőpontokat hozna létre a Hyundai


A Hyundai a jövőben tovább fokozza erőfeszítéseit az elektromos járművek infrastruktúrájának bővítése érdekében azért, hogy még több elektromos autót tudjon értékesíteni.

A Hyundai Motor, Dél-Korea legnagyobb autógyártó vállalata a jövőben még intenzívebben igyekszik az elektromos autók működtetéséhez szükséges infrastruktúrát előmozdítani, hiszen még idén legalább 4 800 Ioniq Electric modellt kíván értékesíteni az országban. „A hazai autógyártók közül először kívánunk mobil akkutöltő állomásokat bemutatni” – mondja Chang-sung Ryu, a Hyundai hazai marketingrészlegének vezetője, aki azt is hozzátette, az első állomást kísérleti jelleggel Jeju szigetén állítanák fel és később ezt más régiókra i kiterjesztenék.

A Hyundai az idei év elején kezdte meg az Ioniq modellsorozatának koreai értékesítését, amelynek része a vállalat első teljesen elektromosan hajtott modellje is. az elektromos változat mellett az Ioniq jelenleg hagyományos hibridként kapható, de később konnektorról tölthető hibrid is érkezik.   


Az Ioniq Electric változat egyetlen feltöltéssel akár 191 kilométert is meg tud tenni, ami jobb az országban kapható más elektromos modellek hatótávjánál. Július közepéig már több mint ezer Ioniq Electric kelt el Dél-Koreában, amelyek közel felét a 30-as, 40-es éveikben járó ügyfelek vásárolták.

A Hyundai tervei szerint idén 60 százalékos részesedést szerezne a koreai elektromos modellek piacán, ahol decemberre 8 ezer ilyen környezetkímélő jármű lesz az utakon. „Az elektromos autók koreai kereslete még mindig elég gyér, a tavalyi évben a teljes kereslet mindössze 0,2 százalékát tették ki” – mondja Jin Kwak, a Hyundai hazai értékesítési részlegének alelnöke. „Az elektromos járművek azonban a vártnál is nagyobb mértékben bővülhetnek az olyan problémák miatt, mint a környezetszennyezés, a dízelek kibocsátása és a környezetvédelmi előírások szigorításának globális trendje miatt.   

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei