Amerikában is megjelent a Hyundai Elantra Sport


A Hyundai az amerikai piacon is bemutatta a vadonatúj Elantra sportváltozatát, amely a típus eddigi legerősebb motorját kapta meg.

A Hyundai Motor America nyilvánosságra hozta az első információkat és hivatalos fotókat az Elantra legújabb generációjának Sport utónevű változatáról. A teljes specifikációt a koreai gyártó amerikai szervezete ugyan nem közölte, a fontosabb adatok között viszont azt is bejelentette, hogy az Elantra Sport ugyanazt az 1,6 literes Turbo GDI erőforrást kapta meg, amely „több mint 200 lóerős és 257 Nm nyomatékra képes.”


Az Elantra Sport koreai változata 204 lóerős és 265 Nm maximális nyomatékra képes, így a bejelentés megfogalmazása szerint az amerikai változat is hasonló paraméterekkel rendelkezik majd. Ahogyan a képeken is látszik, az autó stílusa megegyezik a tavasszal már megismert koreai változattal, és az is több mint valószínű, hogy az amerikai változat is megkapja az Avante Sport átalakított futóművét.


Az alapáron hatfokozatú manuális, extraként hétfokozatú duplakuplungos, kormány mögötti váltófülekkel rendelkező automatával is elérhető Elantra Sport legnagyobb újítása, hogy hátul független multi-link kerékfelfüggesztést kapott. A Hyundai közleménye szerint ez a változtatás kifejezetten javítja a vezetési dinamizmust és a vezetői élményt.  


Ezeken túlmenően az Elantra Sport modellt egyedi karosszériaelemekkel szerelték fel, amelyet a belső kialakítás is hangsúlyoz, ahová levágott aljú kormánykerék, sportpedálok, függesztett mutatókkal ellátott műszeregység és vörös cérnával varrott kárpitelemek kerültek.


Az Elantra Sport az idei év utolsó néhány hónapjában érkezik majd meg a Hyundai amerikai kereskedéseibe, a gyártó pedig addig további információkat árul majd el az érkező modelljéről.


Habár az Elantra Sport valóban sportos menettulajdonságokkal rendelkezik, ez a modell még nem a márka N sportdivíziójának terméke, amely jelenleg az i30 N változatán dolgozik Európában. Ennek ellenére – és az N divízió képviselőinek nyilatkozatai alapján – nem elképzelhetetlen, hogy az Elantrából is készül majd egy komolyabb, erősebb N változat.  

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei