Jövőre jön a Hyundai európai kisterepjárója


A koreai Hyundai csoport eddig nem volt jelen a kisterepjárók egyre intenzívebben bővülő piacán, ám a legújabb hírek szerint 2017-re behozzák ezen lemaradásukat.           

A Hyundai egyáltalán nem ismeretlen szereplő a hobbiterepjárók piacán, hiszen a korábbi Tucson, majd az ix35 modellel jelentős eredményeket értek el. Ám a tavaly bemutatott utód, a Tucson már jóval nagyobb, mint elődei, amely lehetőséget ad a vállalat számára, hogy egy kisebb, kompaktabb crossovert is bemutasson.

A Hyundai ugyan hivatalosan továbbra sem ismeri el, hogy hamarosan belépne a kisterepjárók egyre népesebb piacára, ám korábban már több Hyundai vezető, illetve formatervező is olyan nyilatkozatokat tett, amely alapján ez egyértelmű. A legújabb hírek szerint ráadásul nincs messze az új autó bemutatása, hiszen a pletykák szerint jövőre már piacra is dobnák azt.


Az új autó külső megjelenésében nem a fejlődő piacokon már egy ideje kapható ix25/Creta kisterepjáró átdolgozása lesz, amit Kínában, Indiában és Oroszországban gyártanak, hanem teljesen egyedi megjelenést kap majd, amely illeszkedik az európai ízlésvilághoz. Az autó formai megoldásai állítólag a 2014-ben bemutatott Intrado koncepciót követik majd.

A vélhetően jövő márciusban, Genfben bemutatkozó új kisterepjáró neve egyelőre még titok, padlólemezét azonban a mostani i20 generációtól kölcsönzi majd, amely mellett a kis lökettérfogatú turbómotorok is a kisautóból származnak majd.  

A Hyundai mellett a Kia is készíti saját európai kisterepjáróját, hiszen a hamarosan bevezetésre kerülő Niro kizárólag hibridként csupán réspiacot elégít ki. A szintén 2017-ben érkező Kia változat a Rio platformjára épül majd, méretében pedig még a hibrid Nironál is kisebb lesz.

Forrás: wheelsmag.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei