Már harmadik éve a Hyundai a Wales-rali autós partnere


A Hyundai Motor UK bejelentette, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan idén már harmadik alkalommal lesz a Rali-világbajnokság nagy-britanniai állomásának hivatalos partnere.  

Az elmúlt két év sikerességére alapozva a Hyundai Motor UK vállalatát ismét az esemény „Hivatalos Autós Partneré”-nek választották – amely tovább erősíti a vállalat növekvő jelenlétét a WRC világában.  

A Hyundai Motorsport ambiciózus csapata 2014 elején tért vissza a Rali-világbajnokságba, amelyre azonnali hatást gyakoroltak a Német-rali megnyerésével. A kihívást fokozva az idei év elején bemutatkozott a második generációs i20 WRC változata, amely máris nyertesként bizonyított Argentínában.  

A Wales-rali és a Hyundai Motor UK együttműködése eredményeként idén a raligyőztes i20 WRC modell újra előkelő helyen szerepel majd a 2016-os esemény összes promóciós anyagában, beleértve a plakátokat, brosúrákat és nyilvános szórólapokat, valamint az esemény honlapját és a hivatalos programfüzetet is.    


A Hyundai angol képviselete az október 27 és 30 között megrendezésre kerülő versenyhez ezeken túlmenően 34 darab felmatricázott járművet is biztosít, amelyek a szervezőbizottság tagjait és a FIA delegáltakat szállítják majd.  

„Nagy örömmel egyesítettük erőinket a Hyundaijal az elmúlt két évben is és örülünk annak, hogy az idei évben is a Hyundai lesz az esemény Hivatalos Autós Partnere” – mondta Ben Taylor, a Wales-rali ügyvezetője. „A világbajnokság futamának logisztikai feladatai hatalmas terhet jelentenek, amelyeken nem tudnánk úrrá lenni egy olyan fontos partner nélkül, mint a Hyundai.  Lenyűgöző autóflottája bizonyítottan felbecsülhetetlen a Wales-ralisikeres megszervezéséhez és ez így lesz októberben is.”       


A Hyundai Motorsport 2014-ben bíztatóan teljesített első Wales-raliján, amikor Thierry Neuville éppen csak lecsúszva a dobogórólaz értékes negyedik helyen végzett – amit Dani Sordo 2015-ben megismételt. Sőt, csapattársa, Hayden Paddon ötödik lett akkor, így pedig két Hyundai i20 WRC is a legjobb ötben végzett.   

„A rali benne van a Hyundai DNS-ében és örülünk annak, hogy immár harmadik éve támogathatjuk a Wales-ralit” – mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK elnök-vezérigazgatója. ”Nem is lehetne jobb környezet ez számunkra, hogy bemutassuk rali- és utcai autóink strapabíróságát, mint ez a kemény erdei rali. A WRC versengés lehetővé teszi számunkra, hogy a technológiát és a tudást a versenypályákról a szériamodellekbe ültessük át – és ez a jövőben még inkább kiteljesedik, ahogyan kifejlesztjük és piacra dobjuk a motorsport által inspirált „N” sportmárkánkat. Reméljük, hogy az esemény folytatólagos támogatásával nemcsak felhívhatjuk a figyelmet jelenlegi modellkínálatunkra, de egyúttal kiemelhetjük dinamizmusunkat az elkötelezett és lelkes közönségnek. A legújabb i20 WRC már bizonyította képességeit, amikor Argentínában győzött és fantasztikus lenne, ha a Hyundai Motorsport csapatát a Wlaes-rali dobogóján is láthatnánk.”      

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei