Indiában is bemutatkozott az új Hyundai Elantra


A Hyundai Motor India augusztus végén bemutatta az Elantra hatodik generációját, amely képességeivel a piacon kapható kategóriatársai fölé emelkedik.

A vadonatúj Hyundai Elantra globális sikerei Indiában folytatódhatnak, miután a modell hatodik nemzedékét az indiai képviselet is bemutatta. Az autó szinte az utolsó csavarig megegyezik azzal a modellel, amelyet tavaly mutattak be Dél-Koreában, illetve később a világpiacon, azonban a Hyundai helyi fejlesztői a helyi igényekhez igazították az autó szerkezeti elemeit.


A vadonatúj padlólemezre épített Elantra indiai változatának felépítésében is nagy szerepet kapott a merev szerkezet, amelyet 53 százalékban nagyszilárdságú acélokból építettek fel, amelynek révén az autó a menetkényelem egy új szintjét hozza el immár az indiai vásárlók számára is.


A helyben gyártott vadonatúj Elantra kétféle erőforrással lesz kapható Indiában. Az új modellben a legnagyobb újdonság a 2.0 literes benzines motor, amely a legnagyobb hengerűrtartalmú erőforrás az indiai limuzin szegmensben. A könnyűszerkezetes teljesen alumínium motorblokk és a műanyag szívócsövek segítségével a 152 lóerős erőforrás kiváló teljesítménye mellett gazdaságos maradhatott. Az Elantra emellett megtartotta elődje 128 lóerős dízelmotorját is, amely csendes járásával, gazdaságos működésével és rendkívüli tartósságával már bizonyította képességeit.


Az Elantrához alapáron egy hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik, felárért viszont – az európai változat hétfokozatú duplakuplungos automatája helyett - egy szintén hatfokozatú hagyományos automata váltómű is kérhető hozzá, amelyet továbbfejlesztettek azért, hogy kevesebb legyen a súrlódási veszteség. Az automatához kategóriában először az Elantra kínál üzemmód-választó kapcsolót, amellyel gazdaságos (ECO) és sportos (SPORT) üzemmódot is választhat a sofőr.


Az új modell felszereltségében számos olyan elem található, amelyek a világpiacon ugyan nem számítanak különleges újdonságnak, Indiában azonban kategóriájában az Elantra kínálja azokat először. Ilyen az automatikusan kinyíló csomagtér-fedél, amely a kulcs érzékelése után három másodperccel önműködően felnyílik. Ezen túlmenően a Hyundai Indiában is elérhetővé teszi a multimédiás rendszeren keresztül az Aplle CarPlay és Android Auto alkalmazást, amellyel az autó központi kijelzőjébe integrálhatóak az okostelefonok egyes funkciói.


„A vadonatúj Elantra egy globális bestseller, amely minden új nemzedékével új mércét állít fel” – mondta Y. K. Koo, a Hyundai Motor India vezetője. „A világ legjobb technológiái után kutatva a vadonatúj Elantra hatodik generációjában mindaz megtalálható, amelyet a Hyundai az elmúlt 26 évben folyamatos fejlesztéseivel és kutatásaival elért. Erre a díjnyertes történelemre épülve érkezett meg az új generáció, amely fejlett biztonságával, merész formatervével és kategóriáján is túlmutató felszereltségével kiváló vezetési élményt nyújt.”


Az új Elantra benzines változata 1 299 ezer rúpiától (kb. 5,3 mFt), míg a dízelváltozat 1 479 ezer rúpiától (kb. 6,1 mFt) kapható Indiában.

Forrás: hyundai.com/in 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei