A Hyundai Ioniq az Év Autója Franciaországban


A vadonatúj Hyundai Ioniq nemcsak Norvégiában, de Franciaországban is lenyűgözte az autós szakmát, így a Hyundai hibridje a franciáknál is kiérdemelte az Év Autója címet.

A Hyundai Ioniq hibrid a 2017-es Trophées Argus díjátadón megnyerte a kompakt kategória Év Autója kitüntető címet. A francia L'Argus autós magazin 23 szakújságíróból álló zsűrije dicsérte az Ioniq vonzó formatervét, tágas utasterét, valamint a vezetési és biztonsági segédrendszereit. A kategóriában indult többek között a Fiat Tipo, az Infiniti Q30, az új Renault Scénic és a negyedik generációs Toyota Prius is, amelyeket megelőzve a Hyundai Ioniqot hirdették ki győztesnek.  


"Ez már a második olyan Év Autója díj, amelyet a Hyundai Ioniq kap - először Norvégia, most pedig Franciaország" - mondta Thoma Schmid, a Hyundai Motor Europe vezetője. "Ez megerősíti azon meggyőződésünket, hogy az Ioniq Európa legértékarányosabb környezetbarát autója. Az Ioniq a hibridváltozattal együtt a legjobb garanciát nyújtja és teljes felszereltséget kínál versenyképes áron, ráadásul egyáltalán nem igényel kompromisszumot sem formatervében, sem vezetési élmény vagy konnektivitás terén."

"Ezzel a díjjal egy olyan járművet ismertek el, amely egyedi társai között - a vadonatúj Ioniqot és annak háromféle környezetbarát hajtásláncát" - mondta Lionel Keogh, a Hyundai Motor France ügyvezetője.   


A Hyundai Ioniq az első olyan jármű a piacon, amely egyetlen karosszériával, de háromféle elektromos hajtáslánccal kerül forgalomba: hibrid, plug-in hibrid és elektromos. A Red Dot Design kitüntetéssel díjazott Ioniq a szériaként járó teljes körű biztonsági rendszereinek is köszönhetően nemrég maximális ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP töréstesztjén. Az Ioniq hibrid és elektromos változat már kapható Európában, míg a konnektorról tölthető verzió 2017-ben érkezik.   

Az Ioniq hibrid egyedülállóan környezetbarát és a leggazdaságosabb, mindössze 79 gramm/km széndioxidot bocsát ki, a hatfokozatú duplakuplungos automata váltómű pedig közvetlen vezetési élményt nyújt az autó vezetőjének.Az autó könnyűszerkezetes felépítésmódja, multilink hátsó felfüggesztése és intelligens erőforrás-kombinációja tovább növeli a vezetés élvezetét.   


Az Ioniq szolgáltatásai között okos infokommunikációs felszereltségek is megtalálhatóak, amelyek között az Apple CarPlay és az Android Auto szolgáltatások révén az okostelefonok könnyedén csatlakoztathatóak és akár vezeték nélkül tölthetőek is. A 8 colos érintőképernyővel felszerelt navigációs rendszer a TomTom LIVE szolgáltatás révén valós idejű forgalmi adatokat is képes továbbítani.  

Az 53 százalékban fejlett ultra nagy szilárdságú acél alkalmazásával kiváló passzív biztonsága mellett az Ioniq számos aktív biztonsági felszerelést is tartalmaz, többek között gyalogos felismerésére is alkalmas automata vészfékrendszert, sávtartó asszisztenst és távolságtartó sebességszabályzót is. 


A piacvezető öt év kilométerkorlát nélküli garanciacsomag mellé a Hyundai Motor nyolc év, vagy 200 ezer kilométeres garanciát vállal az Ioniq nagyfeszültségű akkumulátoraira is. Ez a teljes körű biztonsági és kényelmi felszereltséggel és a versenyképes árazással együtt egyedülállóan értékessé teszi az Ioniqot a környezetbarát modellek szegmensében.  

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei