Neuville az Év Versenyzője Belgiumban


Thierry Neuvillet immár harmadik alkalommal az Év Versenyzőjévé választották Belgiumban, ahol a WRC-ben 2016-ban elért második helyezését díjazták ezzel a kitüntetéssel.  

Neuville az igen kemény és kudarcokkal teli 2015-ös idény után az új generációs Hyundai i20 WRC versenyautójával visszatért a csúcsra. Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul remek idényt zárt 2016-ban, amelyen belül Szardínián sikerült győztesként dobogóra lépniük. Végül az összesítésben Sébastien Ogier mögött a második helyen végeztek . 


Neuville ezért a teljesítményéért megkapta a belga motorsport-szövetség, az RACB 2016-os Év Versenyzője címet, míg a második helyen a Forma-1-ben versenyző Stoffel Vandoome végzett. Ezzel Neuville pályafutása során immár harmadik alkalommal kapta meg ezt a rangos elismerést. "A versengés minden évben nagyobb, különösen mióta Stoffel az F1-be került" - mondja Neuville. "Idén remek szezonunk volt, amelyben egy győzelmünk is volt és második helyen végeztünk az összesítésben. Úgy vélem, ez volt eddig a legeredményesebb szezonunk, így megérdemelten kapjuk az Év Versenyzője díjat."   


Neuville számára a következő lépés egyértelműen a világbajnoki cím megszerzése. Erre az eddigi domináns Volkswagenek eltűnésével 2017-ben minden esélye meg is van. "Ha elértél egy bizonyos szintet a sportágadban, folyamatosan azon dolgozol, hogy még jobb lehess és ez egy napon a világbajnoki cím megnyerését is jelentheti" - mondja a 28 éves Neuville. "A motorsport sosem könnyű, rengeteg tényező játszik közre. A versenyzőknek, az autóknak és a csapatnak is egyaránt jól kell teljesítenie. Az évek során a  Hyundaijal már rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk és célunk a jövő évi bajnokság megnyerése. Ez a Volkswagenek eltűnésével sikerülhet is." 


A második helyen végzett Stoffel Vandoome szerint Neuville megérdemelten kapta az elismerést. "Amit Thierry elért, az fantasztikus" - mondja. "másodikként végzett a világbajnokságban, amit megérdemelt. Már régóta ismerem Thierryt, még az RACB nemzeti csapatából. Úgy vélem, mindketten Belgiumot képviseljük a világ motorsportjában. Én az F1-ben, Thierry pedig a WRC-ben. Remélhetőleg a következő években is egymással versengünk majd az Év Versenyzője címért."

Forrás: motorsport.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei