Mostantól a Google rendszeréről is irányíthatóak a Hyundai modelljei


Az Amazon Alexa után a Hyundai most bejelentette, hogy a Google Home and Assistant rendszerével mostantól hangvezérléssel is irányíthatóak a járművek Blue Link funkciói.

Az autók és a háztartások integrálásának következő állomásaként a Hyundai Motor Blue Link alkalmazása kompatibilissé vált a Google Assistant szolgáltatásával is. Ez az integráció egy egyszerű hangutasítással lehetővé teszi a Hyundai modellek számos funkciójának vezérlését, amely valahogy így néz ki: „Oké, Google, Mondd a Blue Linknek, hogy indítsa el a Santa Fét és állítsa a hőmérsékletet 22 fokra.”  

„Vásárlóink nagyon hasznosnak és kényelmesnek találják az olyan hangutasítással működő otthoni integrációt, mint a most bemutatott Google Home rendszere” – mondta Manish Mehrotra, a Hyundai Motor America digitális üzleti tervezésért és összekapcsolt tevékenységért felelős vezetője. „A továbbiakban is tervezzük, hogy újabb kényelmi szolgáltatásokat adunk a Blue Link csatlakoztatott fedélzeti rendszeréhez, amelyekkel olyan funkciókat lehet távirányítani, mint az elektromos autók töltési irányítása, ajtózárás, hőmérséklet-beállítás és távirányítású indítás, miközben a tulajdonos a kanapén ülve csak annyit mond: „Oké, Google.”  


A Google Home egy olyan hangvezérléses hangszóró, amely a Google Assistant rendszerével együttműködve képes valós idejű válaszadásra, bekapcsolhat zenelejátszókat és más okosotthoni eszközöket és mostantól autókat is.A Blue Link pedig a Hyundai olyan távirányítású rendszere, amellyel az autó a távolból elindítható, beállítható a kívánt hőfok, , a Google segítségével célpontok kereshetőek, de akár az elveszett vagy ellopott autó is megtalálható vele. A Blue Linket nemcsak a visszapillantó tükörbe épített kapcsolóval lehet elérni, de internetről és Blue Link telefonos alkalmazásról is, amelyeket tavaly óta az okosórás alkalmazások is kiegészítenek.    

A Hyundai járműtulajdonosok és a Google Assistant közötti kommunikáció zökkenőmentességéhez a mérnökök kifejlesztették a Blue Link fiók és a Google Home közötti adatáramlás megfelelő módját. A tulajdonosnak elég egyszer összekapcsolnia a fiókokat, a távirányítású szolgáltatás parancsait csak abban az esetben továbbítja a Hyundai modellhez, ha a tulajdonos megadja a személyre szabott Blue Link azonosító PIN kódját.      


Forrás: hyundainews.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei