Így készült az új Hyundai i30 - Interjú a külső kialakításért felelős formatervezővel


A vadonatúj harmadik generációs Hyundai i30 modellt fiatal formatervezőkből álló nemzetközi csapat dolgozta ki, amelynek tagja az a Geoffrey Decembry is, aki a külső formavilágot alakította ki. 

A 27 esztendős Geoffrey Decembry Belgiumban született és Párizsban, a Strate School of Design iskolájában diplomázott. Geoffrey korábban három évet töltött a Hyundai Európai Formatervező Központjában Németországban, most pedig a Hyundai Motor szöuli Fejlett Dizájn Stúdiójában dolgozik. 


Geoffrey, mesélj arról, hogyan lettél formatervező?  

Már öt éves korom óta arról álmodoztam, hogy autókat tervezzek. Akkor elkezdtem autókat rajzolgatni és tulajdonképpen azóta ezt abba sem hagytam. A rajzok még ma is fontos szerepet játszanak a tervezési folyamatokban. Az álmom pedig valóra vált, amikor engem választottak ki arra, hogy egy bizonyos karakterrel ruházzam fel és formáljam meg az új generációs i30 modellt, ami az első szériagyártású autó, amin dolgozhattam. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a karrierem elején ilyen fontos feladatot kaphattam - ez nagyon ritka az autóiparban. 


Kérlek, adj egy kis betekintést az alkotási folyamatodba. Hogyan kezdtél neki az új i30 formájához?

Amikor egy új projektet kezdek, az új modell formai irányzatára koncentrálok és tollal nagyjából 10 centis apró rajzokat készítek. Egy-két hétig csak ilyeneket rajzolgatok. Ezáltal számos különböző ötleteket és formákat kapok. Aztán ezeket kiteszem egy ötméteres falra és kiválasztjuk azokat, amelyekben a legtöbb lehetőség van.  


El tudnád magyarázni az új generációs i30 formai koncepcióját? 

Az új generációs i30-nál egy kifinomult, időtálló formájú autót álmodtunk meg, amely sok évig kitart. Ugyanakkor meg kívántuk mutatni, hogy a Hyundai márka is változik és mindenki számára elérhetővé teszi a prémium formavilágot is. - ami a Modern Prémium márkairányzatra épül. Az új i30 ezt a progresszív márkairányzatot testesíti meg egy európai formavilágban. A forma strukturált tisztaságot és autentikus érzetet mutat. 


Mik a forma egyedi különlegességei?  

A kifinomult formaterv a precíz vonalakra épül és a gazdag, egyedi felületek által érzelmeket generál. Prémium arányokat kívántunk elérni - egy karcsú, sportos sziluett, hosszú motorháztető, feltűnő hűtőmaszk és hátranyúló A oszlop - az utastér tágasságának vagy a kilátás csorbítása nélkül. Kulcselem az új ívelő hűtőmaszk, amelyet még tisztábban és érzékien kidolgoztunk és ez a jövőben a Hyundai összes új modelljén így jelenik majd meg. Az oldalnézet stabilitást és dinamikát sugároz. A fő vállvonal egy gyönyörű hullámot formáz, amely a fényszórótól egészen a hátsó lámpatestig húzódik. A hátsó a szélesség és a magabiztosság érzetét kelti, amit a ködlámpák elhelyezése erősít tovább. Ez a tiszta formaterv a fokozódó érettséget és magabiztosságot képviseli - egy forma, amelyet lehetetlen összetéveszteni az utakon.   


Az új generációs i30 az új emberek autója. Hogyan biztosítható az, hogy mindez a formában is visszaköszönjön?  

A legfontosabb, hogy az i30 ötajtósa az i30 család tagja, amely különböző változatokban jelenik meg a jövőben. Mindegyiket a saját egyéniségének és személyiségének megfelelően formálták meg azért, hogy megfeleljenek az összes elvárásnak. Továbbá a karcsú és sportos sziluett miatt nincs szükség kompromisszumokra az utastér tágasságát vagy az átláthatóságot illetően, viszont prémium érzetet biztosít. Emiatt azt hiszem, egy remek C szegmensbe tartozó autót hoztunk létre mindenkinek.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei