Nem lesz Hyundai i30 Indiában


Hiába mutatta már be a Hyundai Motor indiai szervezete az i30-at a Delhi Autószalonon, most mégis úgy tűnik, a vállalat inkább más kategóriákban igyekszik erősíteni kínálatát.

A Hyundai Motor India Limited vállalat idén az Új-Delhiben megrendezett 2016-os Auto Expo kiállításon a vállalat Indiában kapható termékei mellett első alkalommal állította ki az időközben gyártásba is vett Tucson hobbiterepjárót, amely mellett azonban egy második generációs i30 is helyet kapott. Ez sokak számára azt jelentette, hogy a vállalat hamarosan megkezdi a kompakt modell forgalmazását Indiában.

Most azonban egy a vállalat jövőbeli terveit jól ismerő belső informátor elárulta, hogy a Hyundai helyi illetékesei szerint nincs hová pozicionálni az i30-at Indiában. „A második generációs (Elite) i20 megjelenésével a Hyundai fokozta jelenlétét a kompakt ferdehátúak indiai piacán és az i20 Active változatért sokan képesek jelentős felárat is fizetni. Másrészt sokan ugyanazért az összegért Vernát vagy olcsóbb Creta modellt választanak, így nem hiszem, hogy egy drágább árfekvésű kompakt felvevőpiacra találna Indiában” – mondta.


Hozzátette, az árazás lenne a legnagyobb kihívás, mivel Indiában az i30-at automata váltóval kellene kínálni ahhoz, hogy vonzó ajánlat legyen. Az i20-ból létezik automata váltós változat, amely viszont nem a legdrágább kivitel, viszont az i30 automataváltós kivitele árfekvésben már nagyon közel kerülne az Elantrához. „A Hyundai szeretne prémium termékeket bemutatni, de ez nem minden szegmensben lehetséges. A Tucson egy prémium kategória, de a mennyiség is indokolható.”   

A Hyundai indiai leányvállalata középtávon a Tucsont követően idén bevezeti a vadonatúj Venra modellt, ráncfelvarrást kap a Grand i10 és az Xcent és egy olyan 4 méter alatti hosszúságú kisterepjáró is érkezik, amely a Suzuki Maruti Vitara Breeza konkurense lehet. A későbbiekben a vállalat megvizsgálja a Genesis luxusmárka bevezetésének esélyeit is.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei