Új információk a Hyundai Veloster második generációjáról


A Hyundai különleges kupéja hamarosan teljesen új technikát és karosszériát kap, viszont megőrzi különleges háromajtós jellegét. 

A Hyundai Veloster kétségtelenül a koreai márka egyik legérdekesebb modellje, amely megosztó formatervével és egyik oldali harmadik oldalajtójával már megjelenésekor felhívta magára a figyelmet. Másik oldalon a modell azt is bizonyította, mire képes a Hyundai technológiai és mérnöki tudása, hiszen különleges konstrukciója ellenére a Veloster mindvégig elérhető áron kínálta különcségét.

A Hyundai Veloster Amerikában ért el igazán nagy sikereket, ahol többet adtak el belőle, mint az egyetlen konkurensének tekinthető Scion tC modellből. A Velosterből évente mintegy 30 ezer példányban kelt el, míg a japán konkurens csak kevesebb, mint 20 ezer darabot tudott eladni. A japánok azonban közben a típussal együtt az egész Scion márkát megszűntették, így úgy néz ki, a Veloster újra közvetlen ellenfél nélkül vághat neki a második generációval. 


Habár Európában már nem ennyire jól tudott teljesíteni a Veloster, a globális eredmények elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a Hyundai elkészítse az autó második nemzedékét, amely várhatóan valamikor 2017. második felében mutatkozhat be és legkorábban 2018. elején, 2019-es modellként lesz kapható. Az új autó a legfrissebb hírek szerint ugyanúgy három oldalajtóval rendelkezik, mint elődje,  a részletmegoldások azonban teljesen újak lesznek. 

Az új Veloster teljesen új futóművet kap majd, a hátsó részén független felfüggesztés gondoskodik többek között arról az élvezetes vezethetőségről, amelyről a mostani generáció tulajdonosai csak vágyakozhattak. A motortérben az 1,6-os turbómotor mellett megjelenik egy 2,0 literes közvetlen befecskendezéses benzinmotor is, amely az eddigi 1,6 MPI alap benzines helyére léphet. 


A Veloster amerikai sikereinek egyik kulcsa a remek technológiai felszereltség és kiváló árpolitika volt. Az új generáció várhatóan megkapja majd mindazt a modern csomagot, amit az új generációs Hyundai modellek is. Így a fejlett vezetéstámogató rendszerek mellett modern konnektivitási megoldások (Apple CarPlay és Android Auto) és szélvédőre vetített menetadatok megjelenítésére is alkalmas lesz az autó. 

Ha az új Veloster a mostanihoz hasonló árazást kap, ezekkel a felszerelésekkel a modell újra meg tudja nyerni magának a technológiára fogékony amerikai fiatalokat. Kérdés persze, hogy a Hyundai vajon újra megpróbálja megszerettetni különleges modelljét Európában, vagy inkább a jobban teljesítő piacokra összpontosít majd.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei