Elektromos Hyundai hobbiterepjáró készül 2018-ra


A Hyundai Motor a Prius-konkurens kompakt Ioniq Electric sikeres bevezetése után jövőre egy kompakt hobbiterepjáróval bővíti környezetbarát modellkínálatát. 

A Hyundai egyes vezetői már korábban is arról beszéltek, hogy az Ioniq Electric tavalyi megjelenése után hamarosan más kategóriákban is megjelennek a koreai vállalat elektromos hajtásláncai. Ezeket persze folyamatosan továbbfejlesztik, így a hatékonyság  és az akkukapacitás növelésével még tovább nőhet ezen elektromos modellek hatótávja.  

Koreai értesülések szerint a Hyundai Motor jelenleg egy elektromos meghajtású kiskategóriás terepjáró tesztelését végzi, amelynek megjelenése 2018-ban várható. Ezzel párhuzamosan megjelent egy kémfotó, amelyen egy álcázott kisterepjáró kinézetű prototípus látható töltés közben egy bevásárlóközpont parkolójában. Az autó nem takart részletei arról árulkodnak ugyan, hogy ez akár a Hyundai csoport leányvállalata, a Kia Motors új Niro hibridjének konnektoros, vagy teljesen elektromos változata lehet, ám arról is tudni lehet, hogy az autó technikáját akár a Hyundai is felhasználja egy hasonló modelljéhez. 


A legfrissebb információk szerint a Hyundai "OS Electric" kódnéven fejlesztés alatt álló új elektromos autója a mostani generáció 28 kWh-s kapacitású akkupakkjával szemben már 64 kWh-s akkumulátorokat kap. Ezzel a kapacitással az új modell tényleges (koreai ciklus szerinti) hatótávja legalább 320 kilométerre növekszik. 

Vélhetően egy ilyen prototípus parkolt az egyik koreai E-Mart bevásárlóközpont parkolóházában, ahol éppen újratöltötték annak akkumulátorait. "Teljesen véletlenül láttam meg ezt a hobbiterepjárót, amely vagy egy konnektoros hibrid, vagy egy teljesen elektromos autó lehet" - mondta a fotót készítő személy, aki további részleteket is elárult. "Az autó méretei nagyjából megegyeznek a Kia Niroéval, bár mintha kissé nagyobb lenne, mint az Ioniq Electric, a kerekei pedig inkább az Ioniq-éra hasonlítottak." 


A koreai lap azonban további adatokat is gyűjtött, amelyek alapján kiderítették, hogy az álcázott autó valóban a Hyundai egyik új elektromos modelljét takarja. Az autó várhatóan 2018 első felében mutatkozhat be, miután átesett a Hyundai több mint 100 ezer kilométeres tesztprogramján és megkapta a szükséges hatósági engedélyeket is.   

"Habár valóban dolgozunk egy elektromos hobbiterepjáró modellen, amelynek bemutatását 2018-ra terveztük, nem tudunk semmilyen további információt adni az új modellről, mivel azok egyelőre szigorúan titkosak" - mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. 

Az is köztudott, hogy a Hyundai mellett a Kia is tervezi a Niro modellre épülő elektromos modell megjelenését, így amennyiben a Hyundai is bemutatja saját változatát, azzal ismét belső konkurenciát teremt két saját márkája között. 

Forrás: http://english.etnews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei