Újabb Hyundai Ioniq került a Van Gogh múzeumhoz


A Hyundai Ioniq elektromos változata után most a vállalat egy újabb, hibrid Ioniq modellt is az amsterdami Van Gogh múzeum rendelkezésére bocsátott. 

A Hyundai Motor 2016 júniusában három éves együttműködési megállapodást kötött a világhírű amszterdami Van Gogh múzeummal. A vállalat most egy Ioniq Hybrid modellt adott át, amely Van Gogh ironikus Virágzó Mandulaágak műalkotásának motívumait viseli. Ez már a második Ioniq, amelyet a Hyundai a Van Gogh múzeumnak adott, a 2016 júniusában átadott első modell egy Ioniq Electric, amit a művész Napraforgók festményének motívumai díszítik 


"A Hyundai Motor világszerte már évek óta az egyik legnagyobb művészeti támogatónak számít" - mondta Jochen Sengpiehl, a Hyundai Motor Europe marketing-vezetője. "Célunk nemcsak a jövő mobilitásának megteremtése, de az is, hogy a művészetet mindenki számára elérhetővé tegyük. A Van Gogh múzeummal kötött együttműködésünk ezt a két célt egyesíti és fontos lépés a kapcsolatunkban."


A Van Gogh múzeumban található a neves festő, Vincent van Gogh festményeinek legnagyobb gyűjteménye, amit nem kevesebb, mint kétmillió ember látogat meg évente. Köztük egyre növekvő számban koreaiak is vannak. Az együttműködés másik részeként a Hyundai Motor koreai fordításokat biztosított a múzeum multimédiás tárlatvezetéséhez, a térképekhez és a honlapjukhoz. A kooperáció kezdeti sikerei már most is láthatóak: a koreai látogatók száma a 2014-es 8 ezerről idén szeptember végéig már 30 ezernél jár. 


"Közösen osztozunk Vincent van Gogh, Hollandia legismertebb festője életművének szenvedélyében" - mondta Axel Rüger, az amszterdami Van Gogh múzeum igazgatója. "Ez szilárd alapot jelent az együttműködéshez.  A Hyundai - akárcsak a múzeum - kiemelt figyelmet fordít a környezetre és a fenntarthatóságra. Nagyon örülünk annak, hogy immár két környezetbarát Hyundai Ioniq autónk is van - és nemcsak azért, mert rajtuk van Gogh két legnagyszerűbb műve köszön vissza, hanem mert ezekben strapabíró villanymotorok kaptak helyet."


A Hyundai Motor mindig is elkötelezettséget mutatott a művészet széleskörű elérhetősége iránt és emiatt kötött együttműködési megállapodásokat a világ különböző múzeumaival, köztük a londoni Tate Modern múzeummal, a Los Angeles-i Művészeti Múzeummal és a szöuli Modern és Kortárs Múzeummal. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei