A Hyundai vezeti a környezetbarát járműeladásokat Koreában


Megduplázódtak a környezetbarát autóeladások Dél-Koreában, ahol a legtöbb ilyen autót a Hyundai csoport értékesítette.

A Koreai Autógyártók Szövetségének és a Koreai Autóimportőrök Szövetségének egybehangzó adatai szerint Dél-Koreában tavaly összesen 68 761 darab környezetbarát járművet értékesítettek, amely duplája a 2015-ben elért 31 743 darabhoz képest. Ebből a Hyundai csoport, vagyis a Hyundai és Kia gyártmányú modellek 51 052 darabos eredményükkel 3 százalékot szereztek meg.


Márkákra bontva Hyundaiból összesen 25 445 db, míg Kiából szinte ugyanennyi, 25 607 darab kelt el, amely rekordnak számít mindkét márka esetében. A csoport sikereihez nagy mértékben hozzájárultak a 2016 során bemutatott hibrid modellek, köztük csak a Kia Niroból 18 710 darab talált gazdára Koreában. 

A Kiát és a Hyundait harmadik helyen importmodellek követik, köztük a  Samsung Motors 637, míg a GM Korea 356 darabos eladással. Kategóriát tekintve az eladások 91,4 százalékát hibridek és konnektoros hibridek tették ki, a maradékon elektromos és üzemanyagcellás modellek osztoznak.


Dél-Koreában egyre népszerűbbek a környezetbarát modellek. Az országban összesen 218 167 ilyen autó került forgalomba 2005 óta és kilenc évbe telt, mire 2014-ben elérték a 100 ezer darabos határt. Újabb két év alatt viszont számuk már 200 ezer darabra emelkedett, piaci elemzők szerint pedig hamarosan akár évente is lekelhet 100 ezer környezetkímélő modell Dél-Koreában. 

Eközb2017 során tovább éleződik a verseny a környezetbarát járműpiacon. A Kia és a Hyundai idén készül bevezetni a Niro és az Ioniq konnektoros hibridváltozatát, miközben a General Motors az első félévben igyekszik bemutatni a Chevrolet Bolt elektromos autót, a Telsa pedig minél előbb szeretné koreai érdekeltségét beindítani.  

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei