Első helyen a Hyundai Solaris Oroszországban


Az Európai Üzleti Szövetség legfrissebb adatai szerint tavaly összesen 90 380 Hyundai Solaris kelt el Oroszországban, amellyel a modell a Lada Grantát is megelőzve az ország legkeresettebb autójává vált. 

Az Európai Üzleti Szövetség január közepén hozta nyilvánosságra az Oroszországban értékesített járművek listáját, amelynek élén most első alkalommal nem egy hazai gyártású Lada modell, hanem a Hyundai Solaris áll, amelyből összesen 90 380 darabot vásároltak. Ezzel a teljesítményével a Hyundai kompakt modellje megelőzte a rivális AvtoVAZ vállalat Lada Granta modelljét, is, amelyből 87 726 példány talált gazdára Oroszországban.  


A Hyundai Szentpéterváron található Hyundai Motor Manufacturing Russia (HMMR) üzemében készülő Solaris a világpiacon Accent, illetve Verna néven kapható kompakt lépcsőshátú és ötajtós modelljének helyi igények szerint átalakított változata. Az autó 2011-es bemutatása óta most első alkalommal végzett az értékesítési lista élén, hiszen a Lada Granta modelljéből 2013 és 2015 között minden évben többet tudtak eddig értékesíteni. Eközben a Hyundai Solaris a második helyet tudta csak megszerezni, amellyel a legnépszerűbb külföldi modellé vált a piacon. 

A Solaris évről évre egyre több vásárlót szerzett magának, mivel az oroszok felismerték, hogy az autó tökéletesen megfelel az Oroszországban uralkodó éghajlati viszontagságok közepette is. Mivel az országban nem ritkán különösen hideg van, ezért a Solarits fűtött első szélvédővel, nagyobb, 4,6 literes fűtött ablakmosó tartállyal és fúvókákkal és nagyobb kapacitású akkumulátorral is felszerelték. 


A Hyundai orosz gyárában, azonos alapokon és ugyanazon szerelőszalagon készülő Kia Rio modellje az eladási listán szintén az első háromban végzett. A 2016-ban értékesített összesen 87 662 darabos eredményével a Kia Rio a Solaris és a Granta mögött a harmadik helyet szerezte meg.   

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei