Újabb rekordévet ért el a Hyundai az Egyesült Királyságban


A Hyundai Motor UK 92 ezernél is több Hyundai személygépkocsit értékesített az elmúlt évben, amellyel hetedik éve töretlenül emelkedő eladásait újabb csaknem 5 százalékkal tudták tovább növelni. 

A Hyundai Motor UK bejelentette, hogy 2016 során összesen 92 510 darab új Hyundai gépkocsit értékesítettek az Egyesült Királyság területén, amellyel immár nyolcadik éve töretlenül emelkedik a koreai vállalat termékeinek népszerűsége. 


A 2016-os 4,8 százalékos növekedésben egyaránt szerepet játszott a flottaértékesítés 1,8 százalékos emelkedése, ám ennél jóval nagyobb mértékben, 8,2 százalékkal nőttek a Hyundai magánvásárlói eladásai. A flotta és üzleti értékesítés területén az Ioniq Electric és Hybrid igen sikeresen kezdte meg szereplését és a piaci szegmens 80 százalékát uralta a tavalyi évben.  


Első teljes értékesítési évében a Tucson vált a Hyundai legnépszerűbb modelljévé, a kompakt hobbiterepjáró az importőr értékesítéseinek 28 százalékát tette ki. A kis i10 modell továbbra is igen versenyképes és népszerű, amelyet a Hyundai eladási portfóliójában elért 25 százalékos aránya is bizonyít. Az i20 számára egy jól irányzott marketingkampány hozta meg a népszerűséget 2016-ban, amelynek eredményeként a Hyundai Motor UK eladásainak 17 százalékával a modell a harmadik helyet tudta elfoglalni.  


"2016 egy jelentős év volt a Hyundai Motor UK számára, amelyben mind a flotta-, mind pedig a magánvásárlók piacán erősen tudtunk teljesíteni egy olyan piacon, amely igen nehéz manapság" - mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK elnök-vezérigazgatója. "Ez a teljesítmény is azt bizonyítja, hogy a Hyundai Motor vonzó termékei egyre szélesebb vásárlóközönséget csábítanak magukhoz és ez erős alapot biztosít számunkra az új évben is folytatódó márkafejlesztési stratégiánkhoz."


A Hyundai Motor UK 2017-ben mutatja be a megújult i10-et és a vadonatúj i30-ast, amelyek az év első negyedévétől lesznek elérhetőek az Egyesült Királyságban. At olyan újdonságok, mint az Ioniq konnektoros hibridváltozata, vagy az új i30-ra épített i30N sportmodell szintén lényeges szerepet játszanak majd a Hyundai 2017-es sikersztorijában. 

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei