Első képeken a Hyundai kisterepjárójának belseje


A Hyundai intenzíven teszteli legújabb kisterepjáró modelljét, amelyek közben végre készült fotó az új típus belső kialakításáról is. 

Utolsó tesztköreit futja a Hyundai vadonatúj, fejlett piacok számára szánt kisterepjáró modellje, amelyet legutóbb a vállalat németországi fejlesztőközpontja közelében sikerült a lesifotósoknak lefényképeznie. A korábbi alkalmaktól eltérően most azonban az utastérbe is sikerült bepillantaniuk. 


A tesztautót kívülről persze vastag álcázás takarta, amely alatt azonban most is láthatóak voltak a jellegzetesen egyedi formájú fényszórók és a felettük különálló egységet képző LED nappali menetfényekkel kombinált irányjelző. 


A pletykák szerint az új modell formai megoldásait a 2014-es Genfi Autószalonon bemutatott Intrado tanulmány ihlette, amely a márka Folyékony Szobrászat néven elhíresült formatervezési irányzatának továbbfejlesztését vetítette előre. A takaróponyvák alatt valószínűleg találhatnánk olyan részleteket, amelyek az Intradót juttatják eszünkbe, de az is könnyen elképzelhető, hogy némely stilisztikai elem, mint pl. a hátsó lámpabura kialakítása  az i30 és Tucson modellekből lehet majd ismerős.  


Habár a műszerfal egy részét igyekeztek elrejteni a kíváncsiskodók elől, a lényeg mégis látható maradt. A műszerpult formavilága követi az új i30-assal megkezdett irányvonalat, így a középkonzol tetejét itt is egy nagy érintőkijelző uralja, amely alatt kaptak helyet a légbeömlők nyílásai és a klímaközpont.   


Maga a vezető előtti műszeregység is ismerős lehet, hiszen hasonló két órás analóg műszer került a Tucson és az új i30 modellekbe is, ahogyan a kormánykerék is ismerős lehet már megjelent Hyundai modellekből. 


A B kategóriás kisterepjáró minden bizonnyal ugyanarra az i20-as padlólemezre épül, mint a fejlődő piacokra szánt Creta, így könnyen elképzelhető, hogy számos egyéb alkatrésze is megegyezik a Kínában, Indiában, Oroszországban és Brazíliában is gyártott Cretával. Ezek alapján viszont az is biztosan állítható, hogy az új kisterepjáró is készül majd összkerékhajtásos változatban is. 


A Hyundai egyelőre még nem nevezte meg legújabb kisterepjáróját, amely várhatóan idén júliusban debütálhat Dél-Koreában, később pedig a koreai gyártás mellett akár Európában is bekerülhet a Hyundai gyártási programjába. 

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei