Rendelhető az új i30 a magyar Hyundai kereskedőknél


Hamarosan Magyarországra is megérkezik a Hyundai i30 harmadik generációja, amely minden eddiginél teljesebb biztonsági felszereltséggel kerül a magyar kereskedőkhöz.

Az új generációs Hyundai i30 kiemelkedő értéket képvisel az egyedülálló és családos ügyfelek, idősek és fiatalok számára egyaránt. Intelligens, örömteli alternatíva azok számára, akik egyszerre keresnek vonzó formatervet, takarékos és dinamikus közlekedési eszközt, valamint teljes körű biztonsági szolgáltatási csomagot. Az autó minőségét és megbízhatóságát az iparágban teljességgel egyedülálló, ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia szavatolja.


Az új generációs i30 több egyetlen modellnél, egy teljes modellcsaládként lép színre, amelynek négy különleges tagját a minden karosszériatípusnál harmonikus, időtálló, kiegyensúlyozott formaterv köti össze. A család minden tagja tökéletesen megfelel a vásárlók igényeinek - akár eleganciára, akár izgalmakra vágynak. Az i30 modellcsaládban jelenik meg először a Hyundai Motor N márkája alá tartozó, 2017-től gyártott nagyteljesítményű modellváltozat és a 2017-es Genfi Autószalonon debütál az új i30 kombi karosszéria.


Mindezek előtt azonban az ötajtós kompakt lépett a közönség elé Párizsban, így a tavaly december közepe óta Csehországban is készülő modell már itthon is rendelhetővé vált. Az új i30 háromféle (Life, Comfort és Premium) felszereltségi szint, összesen hatféle csomag és számtalan külön rendelhető tétel mellett a bevezetéshez kapcsolódóan kétféle First Edition limitált szériás változatban is forgalomba kerül.


A harmadik generációs Hyundai i30 1,4-es, 100 lóerős belépő modellje akciós áron 4,5 millió forintért rendelhető Life felszereltséggel, míg a legolcsóbb 1,6 CRDi 95 lóerős LP változatban 5,25 millió forintért vihető haza. Az 1,0 literes, 120 lóerős T-GDI turbómotorral is rendelhető Life alapváltozatban a szokásos biztonsági csomag (6 légzsák, menetstabilizáló, vészfékezés-jelző, stb.) mellett olyan tételek is szériában járnak, mint az autonóm vészfékező rendszer, éberségjelzés, sávtartó rendszer, prémium keréknyomás-ellenőrző, automata távolsági fényszóró és riasztóberendezés. A 15 colos acélfelniken guruló i30 Life ezek mellett többek között ISG start-stop rendszert, LED nappali menetfényeket és helyzetjelzőket, ködlámpát, kanyarfényszórót, fényezett, üdvözlőfénnyel ellátott tükröket és  kilincseket, első könyöktámaszt, napszemüvegtartót, első elektromos ablakemelőket, kormányról vezérelhető 4 hangszórós integrált audiorendszert, manuális légkondit, fényérzékelős lámpákat és sebességtartót is kapott.


Már a Life felszereltség is tovább bővíthető háromféle csomaggal: a Téli csomagban ülésfűtés és kormányfűtés, a Navigációs csomagban 8 colos érintőkijelzővel felszerelt, magyar nyelvű navigációs rendszer és tolatókamera, a Kényelmi csomagban pedig elektromosan behajló tükrök, 4 automata, elektromos ablakemelő is választható.


A középső, Comfort szinten a 110 és 136 lóerős dízelek mellett már csak egyliteres és 1,4-es benzines turbómotorokat lehet választani 750 ezer forintos felárért. Ezért cserébe 16 colos könnyűfém keréktárcsákat, elektromosan behajló külső tükröket, hátsó tolatóradart, csúsztatható első kartámaszt, hathangszórós, telefonkihangosítóval ellátott rádiót, becsípődésgátlóval ellátott 4 automata elektromos ablakemelőt és hátsó kartámaszt kaphatunk. Aki ennél többre vágyik, az itt már olyan tételekből választhat, mint pl. a gyalogost is felismerő autonóm vészfékrendszer, full LED fényszóró, LED hátsó lámpatest, panoráma napfénytető, bőr-szövet vagy bőrkárpitozás, memóriás elektromos vezetőülés, prémium érintőkijelzős audiorendszer, kétzónás automata légkondicionáló, esőérzékelő, táblafelismerő, vezeték nélküli telefontöltő, kulcsnélküli rendszer, stb.    


Mivel a Comfort kivitelben a Kényelmi csomag elemei is megtalálhatóak, ezért ezen kívül itt is rendelhető a Téli csomag, illetve a Navigációs csomag. Itt viszont már megjelenik az Adaptív sebességtartó csomag, igaz, csak az 500 ezer forintos felárral elérhető hétfokozatú DCT robotváltóval együtt. Ebben a távolságtartó tempomat mellett a gyalogosfelismerő autonóm vészfékrendszer, elektromos rögzítőfék, hátsó légbeömlők, Supervision műszeregység, prémium hűtőmaszk és első parkolóradarok is helyet kaptak. Az egyliteres turbós és a 110 lovas CRDi dízelmotorhoz itt érhető el az ún. Eco csomag, amely aktív első légterelőt, intelligens generátorvezérlést, csökkentett hasmagasságot és módosított váltóáttételezést tartalmaz a még jobb hatásfok elérése érdekében.


A Premium csúcsfelszereltséget kívülről a 17 colos alumínium keréktárcsáiról, az ajtókat díszítő krómcsíkról és a prémium hűtőmaszkról lehet legkönnyebben felismerni. Ezeken kívül itt már szériában jár a LED fényszóró és hátsó lámpatest, az első parkolássegéd, a bőr-szövet üléskárpitozás, a Supervision műszeregység, a prémium audiorendszer, a kétzónás automata klíma, esőérzékelős ablaktörlő, kulcsnélküli rendszer és a fentiekben részletezett Kényelmi csomag. A Téli és a Navigációs csomag mellett itt is választható egy Adaptív sebességtartó csomag is.


Az új i30 a bevezetés időszakában limitált szériás Comfort és Premium First Edition változatokban is elérhető. A Comfort First Edition 250 ezer forintos felárért Michelin abroncsokat, LED fényszórókat, prémium audiorendszert és kétzónás automata klímaberendezést kapott, ezen felül pedig a Téli és a Navigációs csomaggal is kiegészíthető. A Premium First Edition változata a fentieken túl szériában kapja a Navigációs csomagot és a vezeték nélküli telefontöltőt is.

Mivel az autó árlistáját most hozták nyilvánosságra, ezért a rendelések átfutása miatt az első autók legkorábban valamikor márciusban kerülhetnek a szalonokba.

Forrás: hyundai.hu

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei