Japán konkurensekkel küzdhet idén a Hyundai


Az olcsóbb jen és az új moduláris platformnak köszönhetően 2017-ben újult erővel szállnak harcba a japán autógyártók, így a költséghatékonyabb gyártás miatt a Hyundai Motor nehéz év elé néz. 

Hong-jae Park, a Hyundai Motor globális gazdasági intézetének alelnöke szerint a Toyota új globális padlólemeze (Toyota New Globa Architecture - TNGA), illetve az azáltal létrehozott platformstratégia alacsonyabb gyártási költségeket és a motor, erőforrások minőségének emelkedését hozza magával.  A termelési stratégia ezen változtatása révén a japán autógyártó kedvezőbb pozícióba kerülhet a világpiacon, mint a vele rivalizáló Hyundai Motor.

"A legnagyobb kihívás, amellyel a Hyundai Motornak szembe kell néznie, hogy a japán riválisok erősebb pozícióba kerülnek a világpiacon továbbfejlesztett minőségű modelljeiknek és az olcsóbb jennek köszönhetően" - mondta Park egy szöuli szemináriumon, ahol azt is hozzátette, a Toyota 2017-ben kívánja bemutatni a Camry új változatát. 


Az egyre intenzívebbé váló geopolitikai kockázatok és a lassuló gazdaság közepette a globális autópiac 2017-ben kb. 1,9 százalékkal növekedhet, ami 2009, vagyis a gazdasági válság kezdete óta a leglassúbb ütemnek számít. "Úgy tűnik, a globális autópiac növekedése elérte a tetőpontot" - mondja Park. "A kínai autópiac idénre tervezett 4 százalékos bővülésével (a 2016-os 15 százalék után) a globális piacnak nincs már több ereje a növekedés fenntartására."

Az olajárak emelkedése részben hozzájárulhat az orosz és közel-keleti autópiac stagnálásához, ám a szegmenseket tekintve várhatóan továbbra is nagy kereslet mutatkozik majd a hobbiterepjárók iránt. Dél-Koreában az autópiac további 3,5 százalékkal zsugorodhat 2017-ben, amelynek hátterében a gazdasági megszorítások és az előreláthatólag nem tervezett adótámogatások állhatnak. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei