Január végétől kapható az új Hyundai i30 Németországban


Hatféle motorral és ötféle, tovább bővíthető felszereltséggel már január végén megérkezik a Hyundai vadonatúj i30 modellje Németországba, ahol 17 450 eurós indulóártól kerül értékesítésre.  

A Hyundai i30 legújabb, immár harmadik generációja a korábbiakhoz hasonlóan a koreai vállalat németországi Rüsselsheimben található fejlesztőközpontjában készült, gyártása pedig a csehországi Nosovicében található Hyundai Motor Manufacturing Czech üzemében kezdődött meg 2016. végén. Vagyis az új generációs Hyundai i30 teljes egészében európai autónak számít. 


Az új generációs i30 fejlesztése során a Hyundai nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy egy elegáns, modern formatervű karosszériát és belső teret alkosson meg. Az utasok számára is érezhető minőséget a beépített felszerelések mellett a tapintható minőség javulása, a finom anyaghasználat is kiválóan szemlélteti. Ezek mellett az új i30 menetdinamikája a közvetlenebb kormányzás által az elődhöz képest sokat fejlődött. Az autó karosszériája 53 százalékban tartalmaz nagyszilárdságú acéllemezeket, amelynek használatával az i30 tömege 28 kilogrammal kevesebb, míg a szilárdság 22 százalékkal nagyobbá válhatott.    

A népszerű kompakt új generációja kategóriájában egyedülállóan gazdag aktív biztonsági rendszerekkel kerül forgalomba. Az aktív sávtartó rendszer, a visszagurulás-gátló, a sebességtartó automata, az automata távolsági fényszóró és a 75 km/óráig működő városi vészfékrendszer mellett a vezető fáradtságát figyelő rendszer is az alapfelszereltség részét képezi Németországban. Ez akusztikusan és vizuálisan is figyelmezteti a sofőrt, amennyiben a rendszer fáradtságot érzékel. Kívánságra az új i30 felszerelhető holttérfigyelő-rendszerrel, táblafigyelővel, hátsó keresztirányú forgalomfigyelő rendszerrel és 180 km/óráig működő távolságtartó sebességszabályozóval is.  


Az új i30 Németországban ötféle felszereltséggel kerül a kereskedésekbe. Az i30 Pure belépőmodell 1,4 literes, 100 lóerős szívóbenzinessel 17 450 euróért (kb. 5,2 mFt) elvihető, amely a fenti gazdag biztonsági csomagon felül színre fújt lökhárítókat, elektromosan állítható és fűthető külső tükröket, manuális klímát, kormányról vezérelhető, 5 colos kijelzővel ellátott rádiót, hat légzsákot, fényérzékelős projektoros fényszórókat és riasztót is kapott.  

A következő lépcsőfok az i30 Select, amely 18 300 eurós alapárában már LED nappali menetfény, ködlámpa, statikus kanyarfényszóró, telefonkihangosító is megtalálható, ráadásul az i30 belső tere már kéttónusú színben is kérhető. A Select kiviteltől az i30 az 1,4-es benzines motor mellett elérhető az új 1,0 T-GDIés az 1,6 CRDi dízelmotorral is, utóbbi pedig akár 7 fokozatú DCT automatával is kérhető. 


A következő Trend változatban a fentebb említett erőforrásokhoz csatlakozik az új, 140 lóerős 1,4-es T-GDI motor is, ahol már szériában jár a 16 colos könnyűfém felni, a hátsó tolatóradar, a fűthető első ülések és kormánykerék is. A 120 lóerős 1,0 T-GDI motorral szerelt i30 Trend indulóára 21 450 euró. 

A 23 550 eurótól elérhető i30 Style változatot kívülről a krómozott kaszkád hűtőmaszkról, a 17 colos alufelniken feszítő 225/45-ös gumikról és a hátsó LED lámpatestről lehet legkönnyebben felismerni, belül pedig kétzónás automata klíma, 4,2 colos központi kijelző és digitális rádióval és tolatókamerával ellátott fejegység különbözteti meg a többi változattól. 


Az i30 széria csúcsát a Premium változat képviseli, amely 110 lóerő feletti teljesítményű benzines és dízelmotorokkal 25 550 eurós ártól választható. a Premium felszereltségében már olyan kiegészítők is járnak, mint a LED fényszórók, elektromosan állítható vezetőülés, a szövet-bőr üléskárpit, kulcsnélküli rendszer, esőérzékelő, gyalogosokat is felismerni képes vészfékrendszer és térdlágzsák. 

Felszereltségi szinttől és motorizáltságtól függően a vásárló nyolcféle különböző csomag és egyéb opciók között válogathat. A csomagok között a Trend és Style változatokhoz elérhető Komfortcsomagban pl. kétzónás klíma, kulcsnélküli rendszer található meg. A Style felszereltségtől felfelé 750 eurós felárért rendelhető Navigációs csomag része a 8 colos érintőkijelzővel ellátott AVN multimédiás navigációs rendszer, a táblafelismerő és az élattartamfrissítési garancia.

(Fontos megjegyezni, hogy a felszereltségek és az árak piactól függően eltérnek, ezért a magyarországi árakat és felszereltségeket csak a piaci bevezetéskor közli az importőr - Dönci)

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei