A Hyundai a jövő mobilitását mutatta be Las Vegasban


A január elején Las Vegasban megrendezett Szórakoztatóelektronikai Szakkiállításon a Hyundai Motor a jövő mobilitási stratégiájának részeként az összekapcsolt autóktól a mozgássérültek mobilitását segítő eszközökig a megoldások széles tárházát mutatta be. 

A Hyundai Motor az idei Las Vegasi Szórakoztatóelektronikai Szakkiállításon mutatta be a jövő mobilitási stratégiájának több meghatározó elemét. A technológiák következő generációjának középpontjában az autók és a felhasználók életének összekapcsolódása áll, amelynek része az autonóm közlekedés, a különböző kapcsolódási megoldások és a mobilitás élményét közvetítő innovációk is.                                                            

"Immár márkánk alapja részben abból áll, hogy az emberekkel és közösségekkel törődő technológiák révén a legjobb mobilitási megoldásokat hozzuk létre" - mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor alelnöke a vállalat jövőbeli irányzatáról. "A kiállításon megosztjuk a közönséggel a jövő mobilitási vízióit és olyan innovatív technológiákkal keltünk életre, amelyek az intelligens autonóm vezetést és az ügyfelek életével szoros összeköttetésben lévő konnektivitási technológiákat mutatják be."

A Hyundai Motor élő bemutatókkal és látványos virtuális valóság kijelzőkön keresztül mutatta be legújabb önvezető technológiáinak képességeit. A városi környezetben történő fejlesztés tesztelési szakaszának részeként két Ioniq Electric prototípus járta tesztköreit Las Vegas utcáin, míg a kiállítás Hyundai részlegén a látogatók egy virtuális valóság szimuláció keretén belül ismerkedhettek meg a technológiával.  


"Prototípusok fejlesztése helyett a Hyundai Motor jelenleg olyan önvezető technológiákon dolgozik, amelyet tömeggyártású autókba is beépítésre kerülhetnek" - folytatta az ifjabb Chung. "A mi önvezető autóink elérhetőek és megfizethetőek lesznek, ez pedig azt is jelenti, hogy még több vásárló élvezheti a biztonságos autonóm technológia előnyeit."   

A LiDAR technológia továbbfejlesztett felhasználásaként a Hyundai Motor a tipikus tetőre illesztett dobozok helyett az Ioniq első lökhárítója mögé bújtatta el azt, amellyel megőrizhető maradt az autó karcsú vonalvezetése. A Hyundai Motor legújabb technológiája segítségével a járművek a legnagyobb kihívást jelentő helyzetekben is biztonságosan megállják a helyüket, így gyalogosok között, piros lámpáknál, útfelújításokhoz közelítve, fekvőrendőrökön áthajtva, kutyákkal, kisgyerekekkel találkozva és jelzések nélküli kereszteződésekben is.


"Ez az ambiciózus fejlődés megköveteli az együttműködést a világ legnagyobb és legjobb technológiai vállalataival és a kiállításon részleteket is elárulunk a Cisco globális IT vezetővel folytatott együttműködésünkből, amelynek segítségével továbbfejleszthetjük autóipari hálózatunkat és összekapcsolt platformot tudunk kifejleszteni" - tette hozzá Chung. 

A Hyundai Motor standjának másik látványosságaként bemutatják, hogy az összekapcsolt autózás miként alakítja kényelmesebbé, komfortosabbá és élvezetessé a holnap életstílusát. A cél egy olyan összekapcsolt járműplatform megteremtése volt, amely a legbiztonságosabb és a legfejlettebb önvezető rendszer, amit a piac ma kínálhat. A Hyundai Motor a Ciscoval közösen optimális alapot hoz létre ezen autók számára, amely megkönnyíti a kétirányú információáramlást mind az autón belül rendszerek, mind pedig a jármű és a közlekedési infrastruktúra, más járművek, internetalapú szolgáltatások és felhőalapú technológiák között.  


"Úgy hisszük, hogy az összekapcsolt autók nemcsak a közlekedés egy formáját alkotják majd, hanem más autókkal, az otthonnal, az irodával és a szélesebb közösséggel folytatott kommunikáció központja is lesz" - magyarázta Chung az elképzelést. "Ezek bemutatása céljából egy olyan 'Okos Otthon" elképzelést is bemutatunk a kiállításon, amely megteremti az összeköttetést az otthon, a munkahely és a közlekedés között." 

Az innovatív "Mobilitási Vízió" koncepcióján keresztül a Hyundai Motor a fejlett technológiákban rejlő lehetőségeket igyekszik bemutatni. A tanulmány azt igyekszik demonstrálni, hogy az autó hogyan kapcsolódhat be az otthoni életbe a hétköznapokban. 


Fentiek egy kiegészítéseként a Hyundai Motor bemutatta az "Egészség + Mobilitás Tanulmányt" is, amelyben az egészségtudatos jármű mind a mobilitásban, mind pedig az egészségben az utasok segítségére lehet. Egy virtuális valóság szimuláción keresztül a vállalat bemutatta, hogyan lehet minél kényelmesebb környezetet teremteni az autóban, hogy minél kevesebb stressz érje a vezetőt, aki nyugodtabban tudja élvezni az utazást. Egy interaktív technológia révén pl. a műszerfalba épített szenzorok által az autó folyamatosan figyelemmel kíséri az utasok egészségügyi paramétereit is.  

A Hyundai Motor azonban gondolt a mozgássérültekre is, akik számára egy vadonatúj viselhető robotot fejlesztett ki. Ezzel a személyes mobilitást biztosító eszközzel a Hyundai Motor nemcsak az autózási mobilitást segíti elő, hanem azon túl is igyekszik vásárlói egészségügyi helyzetét és közérzetét javítani azáltal, hogy visszaadja a mozgás szabadságát olyanok számára, akik ezt csak korlátozottan vagy egyáltalán nem tehették meg.   


A Hyundai a viselhető roboteszközök egész palettáját hozta el a kiállításra, amelyek fedélzeti mozgásellenőrző segítik a gerincvelő sérült pácienst, vagy csak az idősek részére adják vissza a hétköznapi mozgás élményét. A munkaorientált külső vázszerkezetek elsődleges funkciója, hogy a felsőtest és a csípő támogatásával megelőzzék a nehéz tárgyakat emelő dolgozók hátsérüléseit.

Az Ioniq Projekt keretein belül a Hyundai ezen a kiállításon mutatta be az innovatív mobilitást elősegítő Ioniq motoros rollert is, amellyel az ügyfél könnyedén folytathatja útját, miután leparkolta autóját. A könnyűszerkezetes, elektromos meghajtású robogó könnyedén összecsukható és kényelmesen tárolható a Hyundai Ioniq ajtózsebében, ahol csatlakozva az autó elektromos rendszeréhez, teljesen fel is tölthető.     


A rendezvényen természetesen kiállításra került a Hyundai Ioniq hibridváltozata is, amely technológiai újításai révén a világ egyik leggazdaságosabb modelljévé vált. Az Ioniq egy jelentős előrelépés a Hyundai Motor számára, mivel a vállalat a továbbiakban is elkötelezett a különösen hatékony, környezetbarát járművek iránt.   

"Mi törődünk a tiszta mobilitással és elősegítjük azon tartós változások végbemenetelét, amelyek hasznosak a mostani és a következő generációk számára" - mondta Eui-sun Chung. "Teljes mértékben készen állunk arra, hogy a világ autóvásárlói számára a környezetbarát modellek összes fajtáját tudjuk nyújtani, mi pedig nem kötünk kompromisszumot a vezetési élményben és teljesítményben - ezt az egyensúlyt nevezzük mi 'Zöld Teljesítmény'-nek.",   


"Összesen 14 környezetbarát modellt fogunk bemutatni 2020-ig, amelyben 5 hibrid, négy plug-in hibrid és négy elektromos jármű mellett egy új üzemanyagcellás modell is szerepel. Az új generációs üzemanyagcellás modell 2018-ban érkezik, amely egy teljesen új, kifejezetten az üzemanyagcellás technológiához igazított padlólemezre épülő hobbiterepjáró lesz. További részleteket is elárulunk erről az autóról a következő néhány hónapban" - zárta Chung.    

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei