Félmillió Hyundai kelt el tavaly Európában


A Hyundai Motor Europe tavalyi értékesítési eredménye első alkalommal lépte át a félmilliós darabszámot, amellyel a piacot meghaladó mértékben sikerült bővíteni a márka európai jelenlétét.

A Hyundai Motor fennállásának eddigi legsikeresebb évét tudhatja maga mögött 2016-ban, amikor összesen 505 396 darab járművet sikerült értékesítenie a kontinensen. A vállalat tavaly elért 7,5 százalékos növekedése így magasabb, mint az európai autópiac összteljesítményének növekedése. Az immár második alkalommal elért éves rekord a Hyundai megújult termékpalettájának köszönhető: a modellek 90 százaléka két évnél fiatalabb, amellyel a márka Európa legfrissebb termékkínálatával rendelkezik.  


A remek eredmény annak is köszönhető, hogy fontos modellek immár az év egészében elérhetőek voltak. Ezek közül a Tucson kivételesen sikeressé vált, a kompakt terepjáró a Hyundai leggyorsabban fogyó új modellje,amelyből 2016-ban több mint 150 ezer példány talált gazdára. A modell legnagyobb piaca Franciaország, Olaszország és Spanyolország, ahol a típus 17 és 20 százalék közötti növekedést tudott elérni. 


"Az immár második éve regisztrált rekordév újabb fontos lépés azon szándékunk felé, hogy 2021-re a legnagyobb ázsiai márkává váljunk Európában" - mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. " Növekedésünket új modellek bevezetése tette lehetővé, amelyek 2017-ben is folytatódnak, hiszen most mutattuk be az új generációs i30 modellcsaládunkat és az Ioniqot is. Ebben az évben más kategóriákban további fejlesztéseket és új modelleket mutatnunk be, bővítjük termékpalettánkat azért, hogy a vásárlók még szélesebb körét is megnyerjük." 


2017-ben a Hyundai Motor az év teljes egészében értékesítheti az új generációs i30 modelljét, amelynek európai bevezetése folyamatosan zajlik a piacokon. Az i30 modellcsalád idén további új tagokkal bővül, így pl. az i30 első sportváltozatával, az i30N változattal a vásárlók érzelmeire kíván hatni a márka, amely az év második felétől lesz elérhető. Továbbá a Hyundai Ioniq is teljessé válik a konnektorról tölthető plug-in változat megjelenésével.   

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei