Félmillió Hyundai kelt el tavaly Indiában


A Hyundai Motor indiai leányvállalata minden eddiginél jobb évet zárhatott 2016-ban, amikor hazai értékesítési darabszáma átlépte az 500 ezres határt. 

India második legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor India Limited vállalat minden eddiginél több autót értékesített a hazai piacon. A vállalat tavaly január 1. és december 31. között összesen 500 537 darab új autót értékesített Indiában, amely 5,2 százalékkal haladta meg az előző évi 476 001 darabot. 


Annak ellenére sikerült a Hyundainak ez a szép teljesítmény, hogy az évet záró december hónapban az előző év hasonló időszakához képest 4,3 százalékkal kevesebb, mindössze 40 057 darab autót sikerült értékesítenie. A csökkenést azonban az indiai demonetizálása miatt következett be, így a vállalat arra számít, hogy az értékesítés üteme hamarosan újra növekedési pályára áll. 


A jelentős eredmény mögött a Hyundai innovatív új generációs termékei állnak, így a Creta, Elite i20 és Grand i10 modellek voltak a legnépszerűbbek. Mindhárom modell hatalmas siker lett Indiában, így a Hyundainak sikerült eddigi pályafutása legnagyobb, 17 százalékos piaci részesedést szereznie. A vállalat célja, hogy évente egy százalékkal tovább növeljék piaci jelenlétüket és hosszú távon India legnagyobb autógyártójává váljanak, leváltva ezzel az országot 47 százalékos részesedéssel uraló Maruti Suzuki vállalatot. 


A további bővülés alappilléreiként nemrég mutatták be az új generációs Elantra és Tucson prémium modelleket, amelyek mellett a modellfrissített Grand i10 és Xcent modellek a vállalat huszadik évfordulójára tekintettek különleges szériákkal is bemutatásra kerülnek majd. A kisautók mellett 2017-ben a Creta is megújul, valamint érkezik a teljesen új generációs Verna is. 

Forrás: thehansindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei