A Hyundai villanyautója nyerte a 2017-es ADAC Eco Tesztet


Az ADAC idei Eco Tesztjén százöt modell közül a Hyundai Ioniq Electricet a leginkább környezetbarát modellnek választották ,amellyel kiérdemelte az ADAC maximális ötcsillagos minősítését.

Németország legnagyobb autóklubja idén 105 modell környezetre gyakorolt hatását vizsgálta meg. A Hyundai Ioniq Electric modellje azon öt modell között végzett, amelyeknek sikerült maximális öt csillagot szereznie. Az értékelés során figyelembe vették a széndioxid kibocsátást és más káros anyagok hatását. is. Az Ioniq a legmagasabb, 105 pontot érte el: az alacsony emissziós közlekedésért maximális 50 pontot és 60 pontból 55-öt kapott a teljes széndioxid-kibocsátási teljesítményére.  


Az ADAC szakértői a német energiamix 579 g/kWh átlagát vették számításaik alapjául. Ez a megközelítés lehetőséget ad arra, hogy az ADAC alternatív meghajtású járművekre kidolgozott Eco Tesztjét a hagyományos belsőégésű motorok tesztjével  is össze tudják hasonlítani. Az Ioniq Electric száz kilométerre vetített 14,7 kWh fogyasztási értéke így 85 g/ km széndioxid-kibocsátásnak felel meg - amely kimagaslóan jó eredmény az elektromos autók szegmensében. Az eredmények igazolásához a tesztelők a valós országutakon mért fogyasztást vették figyelembe.   


"Az ADAC Eco Tesztjén az Ioniq Electric elért eredménye alátámasztja a Hyundai Motor modern technológiák fejlesztésében elért versenyképességét és egyben bemutatja márkánk innovatív szellemiségét" - mondja Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing alelnöke. "Az Ioniq termékpalettája remek alapot biztosít az ambiciózus környezetbarát jármű-stratégiánkhoz, amit idén a vadonatúj Nexo és a Kona Electric modellekkel bővítünk tovább." 


A Hyundai Ioniq Electric a sikeres három különböző tagból álló Ioniq modellpaletta része. A Hyundai Motor az első olyan autógyártó, amely egyetlen karosszériában kínál elektromos, hibrid és plug-in hibrid erőforrást. Amióta a Hyundai 2016 végén piacra dobta a típust, abból csak Európában több mint 28 ezer példány talált gazdára. Maximális ötcsillagos Euro-NCAP töréstesztjével és az autó teljesítményét dicsérő számos európai kitüntetésével az Ioniq a környezetbarát autópiac egyik legjobb ár-érték arányú modellje.   

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei