Pályagaranciát kaphat a Hyundai i30 N


A Hyundai Motor jelenleg azt fontolgatja, hogy hivatalos engedélyt ad az i30 N sportautó vásárlóinak, hogy versenypályán is használják autóikat. 

A dél-koreai Hyundai márka jelenleg annak a lehetőségét vizsgálja, hogy a meglévő nagyvonalú ötéves garanciáját egy egyedi garanciavállalással egészítené ki, amely lehetővé tenné az i30 N tulajdonosainak, hogy alkalmanként versenypályákon vagy különböző klubrendezvényeken is kipróbálják autójuk tudását.  

"Éppen most vizsgáljuk ennek lehetőségeit, jogi tanácsot kérünk erről és különösen fontos, hogy legyen az anyacéggel egy háttérmegállapodásunk is, mivel ez a kérdés bizonyos használati feltételekhez kötődik. Vagyis ez valami olyasmi, amit nagyon óvatosan és körültekintően kell kidolgozni" - mondta Scott Grant, a Hyundai ausztrál képviseletének egyik vezetője. "Észrevettük, hogy ez az autó egyik kulcsfontosságú eleme és az ajánlat szerves része lehet."  


Az új i30 N változatát részben versenypályán fejlesztették, a Hyundai ugyanisa tartóssági tesztprogramjának részeként kétszer is benevezte a modell prototípusait a Nürburgringen megrendezett 24 órás tartóssági versenyre. Ezenkívül a vállalatnak saját tesztközpontja is működik a hírhedt német versenypálya mellett, az N sportmárka elnevezése pedig a koreai Namyang fejlesztőközpontja mellett utal a Nürburgring híres kanyarkombinációira is.  

Grant szerint fontos, hogy a Hyundai első valódi nagyteljesítményű autója bizonyítsa versenytársakkal szembeni képességet,különösen az olyan híres konkurensekkel szemben, mint a Volkswagen Golf GTI, A Ford Focus ST, a Renault Megane RS,a Honda Civic Type R, vagy a Subaru WRX. A Hyundai egyediségét fokozná, ha korlátozottan ugyan, de a gyártó engedélyezné az i30 N versenypályás használatát. Jelenleg ugyanis csak az olyan exkluzív márkák kínálnak hasonlót, mint a Porsche, a Ferrari és a McLaren, de azok is csupán bizonyos modelljeikre és szigorú feltételek mellett.  


A Hyundai Australia azt is tervezi, hogy az új i30 N tulajdonosait egy közös klubba invitálja, ahol nyíltan beszélhetnek egymással, vagy akár az autógyártó képviselőivel a megszerzett tapasztalatokról. Ennek keretében a klub akár saját pályanapokat tarthat klubtagjai számára, akiknek különböző kiegészítőket is árusíthat a gyártó. 

A cseh gyártású Hyundai i30 N első példányai márciustól lesznek elérhetőek Ausztráliában, ahol kétféle változatban is kapható lesz. Az azonos technikai alapok,így a kétliteres turbómotor és az elsőkerék-meghajtás ugyanaz,viszont a 250 lóerős teljesítményű alapváltozat mellett itt is megjelenik a Performance csomagos, 275 lóerős változat is.   

Forrás: drive.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei