Autókkal és támogatásokkal segíti a Hyundai a téli olimpiát


A Hyundai csoport az esemény hivatalos támogatójaként a 2018-as PyeongChang téli olimpiára 4 100 autó mellett közel 47 millió dolláros támogatással is segíti annak lebonyolítását.

A Hyundai Motor természetesen a lehető legnagyobb mértékben kihasználja az olimpiát vadonatúj technológiáinak bemutatására. Ennek középpontjában a hidrogénüzemű Nexo hobbiterepjáró modell áll, amely mellett szintén hidrogénnel működő buszokat is üzembe állítanak, hogy tesztvezetésekre vagy személyszállításra használják azokat az olimpia ideje alatt. "Reményeink szerint az önvezető üzemanyagcellás autónk segítségével az emberek még inkább felfigyelnek a PyeongChangi téli olimpiára és ez elősegítheti Korea versenyképességét a jövőbemutató járművek terén" - mondta a Hyundai Motor képviselője.     


A Hyundai közleménye szerint a Nexo öt példánya önvezető üzemmódban közlekedik az olimpia helyszínei között, hogy ezzel az utasok első kézből szerezzenek tapasztalatokat a 4-es szintű autonóm jármű-technológiáról. Ezek az autók teljesen önállóan közlekednek, azonban a törvényi szabályozásoknak megfelelően egy Hyundai alkalmazott minden esetben a vezetőülésben foglal helyet. 


A PyeongChangi olimpia kiemelt helyszínein további 50 darab Hyundai Nexo tesztautó várja azokat, akik szeretnék az autót kipróbálni. A látogatók a PyeongChangi Olimpiai Stadionban felállított Hyundai Pavilonban jelentkezhetnek a tesztvezetésre. A 10 méter magas Hyundai Pavilon 1 225 négyzetméteres élményközpontja szintén a Hyundai üzemanyagcellás technológiáját mutatja be.


Eközben a Hyundai harmadik generációs üzemanyagcellás autóbuszának három példánya is utasokat szállít a Gangneung Stadion és az Olimpiai Park között. Ezek mellett a vállalat egy további üzemanyagcellás busszal szállítja a VIP vendégeket a Yangyang repülőtér és PyeongChang vagy Gangyeung között.


A Hyundai tájékoztatása szerint a legmagasabb szintű biztonság érdekében a buszokat egy jövőbemutató vezetői éberségfigyelő rendszerrel látták el. Ez a rendszer valós időben képes figyelni a vezető arckifejezéseit és jelez,amennyiben problémát érzékel. Ezt a vezető pislogásának időtartamából és ásításaiból szűri le és riasztja a sofőrt, hogy ideje pihenni. Az egyes helyzeteknek megfelelő figyelmeztető üzenet egy hangos sípolás kíséretében megjelenik a busz műszerfalán. Emellett a Hyundai ezt a rendszert összekötheti a vezető által hordott viselhető eszközökkel, így a sofőr az okosóra vibrálásával is figyelmeztethető. 


"A 2018-as PyeongChangi Téli Olimpiára látogató rengeteg néző biztonsága érdekében a vállalat a legmodernebb technológiákkal felszerelt üzemanyagcellás járműveket használja az esemény alatt" - mondja a Hyundai Motor képviselője. "Az olimpiát követően továbbra is igyekszünk növelni a haszonjárművek biztonsági szintjét." 


A Hyundai Motor emellett azzal is aktívan támogatja a téli sportokat, hogy még 2014-ben egy különleges szánkót fejlesztettek a nemzeti csapat számára. 2016 októberében a Hyundai egy továbbfejlesztett kék szánkót adott át a válogatottnak, amely rugalmasságával és alacsony légellenállásával idén is a legjobb időeredmények eléréséhez segítheti a csapatot.   


Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei