iF Design kitüntetést kapott a Hyundai Kona és az i30 Fastback


Az iF Design immár ötödik alkalommal díjazza a Hyundai formanyelvét, a szakmai zsűri a Kona progresszív, míg az i30 Fastback elegáns formatervét tartotta kimagaslónak a terméktervezési kategóriában.  

Kettős kitüntetést kapott a Hyundai,amikor az idei if Design Award zsűrije a nemrég bevezetett Hyundai Kona és Hyundai i30 Fastback modelleknek ítélte oda formatervezési díját és ezzel mindkét modell megszerezte pályafutása első formatervezési elismerését. A Hyundai új formanyelve alapján készült vadonatúj életstílus-crossover és a ferdehátú ötajtós kupé mindjárt kétszeresen is meggyőzte a 63 főből álló szakmai zsűrit, amely mindkét modellt a "Autóipari Termékdizájn" kategóriában tüntette ki. Az i20, a Genesis, a Tucson és az i30 után így további két Hyundai típus kapta meg ezt a rangos elismerést. 


"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idén mindjárt két új Hyundai modell is meg tudta győzni a zsűrit" – mondta Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutschland ügyvezetője. "Ahogyan 2013 óta a vásárlóink első számú vásárlási oka a formaterv, úgy ez a mostani díj is mutatja, hogy a formanyelvünk célt ért - különösen a legújabb termékeink, a Kona és az i30 Fastback esetében.".   


A Hyundai Kona progresszív karakterével és harmonikus formanyelvével tudta meggyőzni a független zsűrit.Emellett az életstílus-crossover a belsőtér különböző egyéni konfigurációival a kategóriájában egyedivé teszi az utasteret. 


Amíg a Hyundai Kona  életstílus karakterével új színt hoz a hobbiterepjárók szegmensébe, addig az elegáns i30 Fastback a kompakt kategóriában tört az élre. Ötajtós kupéként a Fastback egy dizájnorientált változattal bővíti az i30 modellcsaládját, amelyet a szakmai zsűri is nagyra értékelt. A többi változatnál laposabb kaszkád hűtőmaszk által a Fastback optikailag szélesebbnek hat és a jellegzetes hátsó kialakításával dinamikusabb, sportosabb benyomást kelt. 


„A Hyundai ismételten elismerésben részesült az iparág vezető formatervezési értékelési szervezetétől” – mondta Thomas Bürkle, a Hyundai Motor európai formatervezési részlegének vezetője. „Ezekkel a díjakkal az egyedi formatervezési megközelítésünket díjazták. Az i30 Fastback klasszikus és érzelemgazdag formájával egy új trendet állít fel, míg a vadonatúj Kona sikeres SUV kínálatunk új arcát mutatta be.” 


Mindkét Hyundai modell képes volt legyőzni a konkurenciát, így az 54 ország 6 400 nevezője közül a zsűri ezt a két autót találta díjazásra érdemesnek. A díjakat a világszerte legrégebben létező független hannoveri székhelyű formatervezési intézet, az iF International Forum Design GmbH képviselői március 8-án adják át Münchenben.  

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei