Megelőlegezték a bizalmat a Hyundai Kona elektromos változatának


Még meg sem jelent a Hyundai vadonatúj Kona kisterepjárójának elektromos változata, az angol Fleet World magazin máris úgy érezte, a Hyundai új villanyautója megérdemli, hogy a figyelem középpontjába kerüljön.. 

A flottajárművekkel foglalkozó angol magazin Fleet World Honours elismerésével olyan kiváló termékeket és szolgáltatásokat díjaznak, amelyek kifejezetten a személy-, illetve haszonjármű-flották piacát célozzák meg. A díjakat a Fleet World magazin szerkesztőiből álló szakértői tanács ítéli oda, a résztvevőket pedig számos olyan kritérium alapján rangsorolják, mint pl. a használat teljes költsége, a motorváltozatok és felszereltségi szintek köre, a vezetési élmény, az okos fedélzeti rendszerek és technológiák, valamint a termék gyártói és kereskedelmi támogatottsága.  

A fentiek figyelembevételével a szakértők úgy érezték, a Hyundai Kona Electric modelljében megvan az a lehetőség, hogy az elektromos mobilitást még közelebb vigye a szélesebb körű közönséghez. Ezt elsősorban zéró károsanyag-kibocsátásával, alacsony üzemeltetési költségeivel és hosszú hatótávjával tudja elérni. 


"A ma kapható hibrid, plug-in hibrid és üzemanyagcellás kínálatával a Hyundai már ma azt hozza, amit más gyártók csak ígérgetnek" –  mondja Alex Grant, a Fleet World magazin szerkesztője. "A Kona Electric meghatározó jelentőségű lesz: egy divatos kisterepjáró 470 kilométeres elektromos hatótávval  – ez pedig pont az a termék, ami az elektromos mobilitás elterjedéséhez szüksége. És ez nem egy távoli jövőbemutató tanulmány, ez még idén kapható lesz." 

"Valóban fantasztikus, hogy egy olyan modellünk kapott díjat, amelyet még be sem mutattunk"  – mondja Michael Stewart, a Hyundai Motor UK flottaigazgatója. "Ez egy olyan támogatás, amely a Hyundai remek képességekkel ellátott és meghatározó modellek gyártásához kapcsolódó hírnevének alapján kaptunk. Biztosak vagyunk abban, hogy a Hyundai Electric kiváló hatótávja, jellegzetes formavilága és kivételes kifinomultsága nagyon vonzóvá teszi az autót, amikor az idei év folyamán bevezetésre kerül."


A Hyundai Kona Electric változatát február 27-én mutatja be a Hyundai, először pedig a márciusban megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon lesz látható. Az autó 2018. közepétől lesz elérhető Európában és természetesen megkapja a Hyundai teljes körű 5 éves, kilométerkorlát nélküli garanciáját, amit várhatóan kiegészít az Ioniqnál bevezetett, akkumulátorokra vonatkozó 8 év vagy 200 ezer kilométeres garancia. 

Forrás: automotiveworld.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei