Készül a Hyundai Grand Santa Fe utódja


Egy rejtélyes terepjáró prototípusa tűnt fel Korea egyik eldugott parkolójában, amely mérete és kialakítása alapján a Santa Fe nagytestvére lehet. 

A Hyundai Motor kezdetben kétféle nagyméretű terepjárót kínált: volt a Santa Fe és a nála nagyobb Terracan. Utóbbit később egy kevésbé népszerű modell, a Veracruz/ix55 modell váltotta. Eközben a Santa Fe népszerűsége töretlen maradt, így nem meglepő, hogy a Hyundai 2012-től egy hosszabb tengelytávú Grand Santa Fe/Maxcruz változatot is kínál a Veracruz helyett.

Habár az utóbbi időkben arról lehetett olvasni, hogy a Grand Santa Fe különösen a tengerentúlon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (a vásárlók nem igazán tudták megkülönböztetni a rövidebb Santa Fétől), a nemrég érkezett kémfotók alapján úgy tűnik, a Hyundai ennek ellenére úgy döntött, hogy elkészíti a Grand Santa Fe utódját.


Az álcázott prototípus ugyan szinte a teljes karosszériát eltakarja, az autó mérete, annak első kialakítása, a lámpák mérete és elhelyezése egyértelműen beazonosíthatóan a legújabb Santa Fe generációhoz tartoznak. Ennek megfelelően az új hobbiterepjáró formanyelve a mostanihoz képest forradalmi lesz. A fényszórók a Kona modellhez hasonlóan elválnak a LED nappali fényektől, amelyek felettük külön egységként jelennek meg. De ahogyan a prototípuson is látszik, a külső tükrök is átköltöztek az A oszlopról az ajtókra.  


Ami igazán érdekessé teszi ezt a prototípust, az az autó oldaláról készített felvétel. ahol a C oszlop furcsán más, mint az eddigi tesztautókon. Emellett az autó hátsó kialakítása is terjedelmesebbnek látszik,ami újabb bizonyíték arra, hogy az autó nem egy sima Santa Fe lesz.   

Egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni a Santa Fe modellcsalád végleges motorkínálatáról, de pletykák keringenek arról, hogy az eddig használt erőforrások mellett kisebb, de lágyhibrid elektromos rendszerrel is kiegészített hajtásláncok megjelenésére is számítani lehet. Szintén meg nem erősített hírek szerin az új modell már februárban bemutatkozhat Dél-Koreában. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei